Imod Lukning af Irak-kommissionen

Jesper Salazar
Gæst

/ #427

2015-07-06 23:12

Jeg har underskrevet denne, fordi at jeg går ind for åbenhed og demokrati, som bør gå hånd i hånd i et land som Danmark. Det handler ikke om, at jeg er venstreorienteret - tværtimod - så handler det om, at der skal skabes en sammenhængskraft og kontinuitet i vores demokrati, da det er den eneste måde, hvorpå vi kan forbedre dette konstant og skabe fremskridt. Og ved at lukke Irak-kommissionen, mener jeg blot, at vi blåstempler, blindt, en i forvejen udemokratisk beslutning, som der iøvrigt ikke var juridist opbakning, grundlag eller FN-mandat til i resolutionsrådet. Det er denne form for lukning, der bekræfter og vaccinerer de ekstremistiske kræfter mod vores demokrati, hvilket ikke gør os bedre end dem. 

 

Under 2. Verdenskrig og den Kolde krig for den sags skyld, kan man fint tale om en "War of Survival" (Krig for at overleve), hvorimod Irak-krigen hele vejen igennem har været en "War of Choice" (Krig, man vælger). Dette rejser en masse spørgsmål, der placerer den vestlige verdens deltagelse i Irak-krigen, herunder Danmarks deltagelse, i et spørgsmål om mangel på legitimitet og et ikke-eksisterende grundlag for at gå ind. 

 

Både Amnesty International og Transparency Denmark, den ene organisation, som kæmper for menneskerettigheder, den anden, som bekæmper korruption, har været ude og kritisere lukningen af Irak-kommissionen. Med andre ord - hvis vi skal kunne forsvare demokratiet, så er det i sagens natur afgørende at få afdækket den danske krigsdeltagelse i Irak - både politisk, juridisk og iht. de internationale konventioner. 

 

 

En fortvivlet demokrat, 

Jesper Salazar