Stop Hærvejsmotorvejen

Per Delphin

/ #60 Re: Absurd motorvejskorridor

2015-04-26 19:30

#58: Line - Absurd motorvejskorridor 

Jeg har oplevet flere personer, der er imod en Hærvejsmotorvej, foreslå at lægge motorvejen vest for Billund. Også Lars Løkke Rasmussen har i den senere tid fremsat forslag til en mere vestlig linjeføring for en strækning af motorvejen. Motorvejen rykkes så tæt på Billund som muligt, og herved tæt på Billund Lufthavn, og kobles på det eksisterende motorvejsnet ved Give. Den foreslåede linjeføring vil gå uden om den naturskønne Vejle Ådal. Venstre har siden foreslået, at en mere vestlig linjeføring følger ruten Lunderskov- Billund - Give.

Mon fortalere for en motorvej vest om Billund har gjort sig den ulejlighed at overveje, hvilke negative konsekvenser en sådan vej vil have for landskaber, natur og menneskers livskvalitet? Kan man i dette tilfælde tegne en motorvej på kortet, uden at stregen går hen over vandløb, gennem eller tæt på skove og andre naturtyper, byer, enligt beliggende ejendomme samt fortidsminder? 

Danmarks Naturfredningsforenings Vejle-afdeling har på GIS indtegnet en motorvej, der løber fra nær ved Lunderskov, vest om Billund, til nær ved Give, og må konstatere, at også en vej med dette forløb vil have en række negative konsekvenser. Læs nærmere om disse konsekvenser her:

http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=44128

I øvrigt er der på Danmarks Naturfredningsforening Vejles hjemmeside links til GIS-kort, hvor  samtlige delstrækninger af de tre motorvejskorridorer, der er beskrevet i Vejdirektoratets rapport fra 2013, er indtegnet: 

http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=42552

Ved at zoome ind på kortene er det muligt i stor detalje at se, hvad de respektive motorvejsforløb går gennem eller passerer tæt forbi af naturområder, beboelse etc. På siden gives der anvisninger i brug af GIS-kortene.