Minimumsnormeringer NU!

Nanna Høyrup Andersen, vuggestuepædagog

/ #7 Re:

2015-03-31 07:39

#6: -  

Penge skal ikke afgøre hvad der er bedst for barnet, og at nogen formår at have 5 børn ude der sker ulykker, det er ikke ensbetydende med, at det er i bedst for barnet.

Jeg synes det er forkert, at det er penge der afgør hvor mange børn der er i en dagpleje, hvis rammer heller ikke kan sammenlignes med en vuggeste. At have 3-5 børn og ikke mere, er bare noget andet end et miljø, hvor der altid er 12-14 stk, der er mere larm, mere at forholde sig til, og så er vi kun 2 voksne, så vi kan ikke dle op i små grupper, som ellers er en genial og ikke mindst rigtig lsning ift at skabe ro og tryghed omkring de mindste.

DEsværre må ledere også spekulere i prisen på børnene, et vuggestuebarn er dyrt, så rykker man det tidligere i børnehave, skabe man plads til flere "dyre" børn, som giver flere penge til budgettet, og dermed flere midler at bruge på børnene og de voksne. Desværre er prisen ofte, at børn kommer i børnehave, før de er klar til det store skift, det er.

 

Derfor skal der ikke kunne spekuleres i økonomien i børnene, det er ikke deres behov der tilgodeses. Og jeg synes det er så uretfærdigt, at "tvinge"m ledere til, at måtte tænke i disse baner, og gå på kompromis med deres værdier for insitutionen.

 

Derfor indfør minimumsnormeringer NU!