Underskriftsindsamling for frit uddannelsesvalg


Gæst

/ #15

2014-09-18 11:55

En gidseltagning; udført af det danske samfund!

Fremdriftreformen sætter studerende 3,5 år tilbage. Studerende er kommet i klemme, og regeringen vender det blinde øje til.

Når man som studerende står overfor en række valg, er du nødsaget til at træffe dine valg på baggrund af de muligheder, der er foran dig og med udgangspunkt i, hvordan systemet fungerer på det givne tidspunkt. Da jeg startede min uddannelse, havde jeg mulighed for at supplere med fag og søge ind på en kandidat på CBS. Kan det være rigtigt, at I midt i en studieplan ændrer disse tiltag og ændrer den sti, som flere tusinde studerende allerede har bevæget sig ned ad?

Mit svar fra Sofie Carsten Nielsen, var følgende "Suppleringsaktiviteter mellem bachelor- og kandidatuddannelsen er studietidsforlængende, hvilket ikke harmonerer med målet om at få de studerende hurtigere gennem deres uddannelse." Men Sofie, Hvordan hænger det sammen med at flere studerende tvinges ud i endnu en bachelor, til trods for, at et år med suppleringsfag ville være tilstrækkeligt.

Og fortæl mig engang; Hvordan hænger det sammen med de SU klip, som er tildelt? Jeg går ikke ud fra, at regeringen tilbyder ekstra klip, pga. en ny reform? Og hvordan kan jeg sikre mig mod, at regeringen ikke vælger at vedtage en ny reform i de kommende studieår, der IGEN vil kunne spænde ben for mig såvel som tusinde andre medstuderende?

Jeg forstår godt at man er nød til at lave nye tiltag, men hvad jeg ikke forstå er, at man overser de studerende der er i klemme. Kunne det tænkes at man lagde ekstra vægt i at guide de nyankomne studerende, så de fra start ved hvordan de når deres mål. Og at studerende i klemme får dispensation, således at vi ikke står tilbage med en lang næse....