Bevar DR Underholdningsorkesteret


Gæst

/ #174

2014-09-09 11:46

Da DR skulle have ny generaldirektør efter Kenneth Plummer, var der stemning for i både politiske kredse og i DRs bestyrelse, at man skulle have et - som man sagde - "kulturelt fyrtårn" på posten.

Man fik fik et fyrtårn (hun er høj) - men på ingen måde et kulturelt.

Tværtimod. Man valgte derimod den type, som man helst ikke ville have - nemlig endnu en Djøf'er - juristen Maria Rørbye Rønn - som nu har vist sig ikke at have den indsigt i dansk kultur, der må være en forudsætning for jobbet som generaldirektør.

Den første virkelig store besparelse, hun skal implementere i DR, bliver i allerhøjeste grad præget af, at hun er jurist og ikkoe forstår sig videre på kultur og folkekultur. Hun vælger at nedlægge Radiounderholdnings-orkestret, som virkelig er et stykke ædelt danmarkshistorie og -kultur, som er til glæde for mange, mange tusinde danskere.

Nu er vi jo ikke vant til i Danmark, at politikere gør det de siger - men i dette tilfælde skulle man have stået fast på et "kulturelt" fyrtårn og ikke en jurist, der aldrig har haft et liv endsige et virke indenfor dansk kultur.

Mon ikke folketinget skulle gribe ind her og sætte Maria Rørbye Rønn på plads?