Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #102

2014-08-21 08:20

Regeringens eneste rådgiver ved denne handel var Danske Bank, som selv har aktier i Goldman Sachs. Hvorfor mon? De burde have været erklæret inhabil i denne transaktion!
Måske skulle handelen overståes hurtigst muligt - skønt fristen for Goldman Sachs`s tilbud først udløb til august - for at dække over, at det dengang danske statsejede energiselskab i årevis havde haft en konto i selvsamme skattely-konsortium som Goldman Sachs. Og måske var det en vægtig grund til at sælge til Goldman Sachs frem for de danske pensionskasser, som jo hurtigt ville finde frem til denne uhyrlighed.
Men frem for alt: Hvad fik regeringen - og især Corydon - med flere ud af denne handel. Den danske befolkning, som jo var de egentlige ejere af selskabet, fik ikke andet end endnu en kæmpe påmindelse om den håbløse situation, den står i, vedrørende det danske såkaldte demokrati. Ikke èn inde på Christiansborg bemærkede/ønskede at lytte til den store utilfredshed, der var i befolkningen.
Tror ikke Transparency International har helt samme opfattelse af korruption, som det er beskrevet i Den Danske Ordbog, når de kan fastslå, at Danmark og Finland er de to lande i verden med mindst korruption. De har vist ikke været gode nok til at kigge under gulvtæppet.