Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #85

2014-08-21 07:53

Først en stor tak til, Niels Christian Cederberg, for det store arbejde du har gjort.
hr. Corydon. Du sagde i går at alt var fortroligt, hemmelig stemplet, derfor kunne du ikke sige noget til finansudvalget. Det er noget som store firmaer gør, når de handler indbyrdes. Danmark er IKKE et stort firma. Dong er fælles eje for os alle.
Men lad os bare lege at Danmark er et stort multinationalt selskab. Du er bestyrelsesformand, finansudvalget, er din bestyrelse. Dvs. at du har foreholdt oplysninger for din bestyrelse, ikke givet dem alle oplysninger. Var det sket i en rigtig virksomhed, var du blevet fyret på gråt papir, havde fået 5 min. til at rydde dit skrivebord, fulgt til døren af vagten.
Du sagde det var for skatteydernes bedste det du gjorde, er du sikker på det ? det tror jeg ikke. Du har ikke undersøgt, om vi, der betaler din løn og pension, ville købe aktier i Dong. Du ved ikke, om det kunne blive en folkeaktie, på linje med Vestas. Du ved ikke om vi ville sætte vores pensionspenge i Dong aktier, det er jo en langtidsinvestering. Du ved heller ikke, om vi ville sælge dem, når vi går på pension, eller lade dem gå i arv, til vores børn og børnebørn, så Dong ville blive på danske hænder. Jeg vil opfordre dig til, at når Dongs regnskab kommer til næste år, som jo skal være offentlig tilgængelig, så kan vi jo se hvad Goldman Sachs, har tjent, så kan vi selv regne ud hvad de skal betale i skat, og at du offentligt lægger ud, om de vitterligt har betalt det i skat. De har jo indgået en kontrakt, hvor de vil, i følge den danske direktør: Vi betaler det skal vi skal, gør de ikke det, er det kontraktbrud, så kan smides ud, mod at få det beløb, som de har givet for aktierne, det vil alle andre virksomheder gøre.
Undskyld hvis det blev lidt langt, jeg føler mig virkelig r..rendt på finansudvalgets vegne.
Hilsen
Hans Kurt Børresen