Stop nedrivningen af Grønnegade 71, Aarhus

Pedro da Palma

/ #16 Pengene taler sit eget sprog.

2014-06-26 10:33

Det er trist når byrådets beslutninger vægtes for tungt på økonomiske overvejelser og ikke politiske og æstetiske ditto.
Desværre er det ikke helt rigtigt at det ofte er billigere at renovere. I mange tilfælde er det langt mere profitabelt med en bulldozer, og så opfører man et nyt byggeri i de billigste materialer og med max byggeprocent. Og lige her taber de gamle bygninger til økonomien. For lykkes det at renovere en ældre bolig indenfor et fornuftigt budget er den fremtidige indtægt også mindre i forhold til når man kan bygge i højden og være ligeglad med om det passer ind i det omkringliggende byggeri. Byrådets krav til hvad der skal erstatte de ældre bygninger er ganske enkelt ikek til at få øje på. Se bare på den fantastisk grimme hjørnebygning der huser REMA 1000 over for Ridehuset. Her lå før den smukke Kellers Gaard, som blev revet ned i nyrenoveret tilstand - blot for at man kunne bygge noget højere. Den "økonomi" vi mister ved at fjerne "det gamle" Århus kan ikke købes tilbage. Prøv at tjekke billeder fra før åen blev lukket, og så hvordan den fremstår idag. Bevares - det er langt bedre med fritlægningen af åen, end den parkeringsplads Åboulevarden reelt var. Men det er intet til sammenligning med det miljø som var før man dækkede åen over og rev de gamle huse ned. Det kan dyre arkitekt-konkurrencer og smart café miljø ikke rette op på!
Et brugbart alternativ til den totale nedrivning har været de eksempler, hvor den eksisterende bygning godt nok er blevet revet ned, men man har dog beholdt facaden, så gaden fremstår intakt - so mdet er tilfældet med Clemensborg og "pandekagehusene" ved passagen "rykind" i Studsgade.