NEJ TIL VINDMØLLER PÅ GEDSER ODDE

J. Jensen

/ #4 Er der ikke rigeligt af "rigtige problemer"?

2014-04-03 05:52

For tredive år siden gik Gedserborgerne bersærk, da betjent Simonsen IKKE måtte opstille vindmøller. Man mente den gang, at der var tale om et overgreb på det enkelte menneskes frie ret til at benytte sin private ejendom. Man kaldte det et brud på Grundloven og dens paragraffer om den "private ejendomsrets ukrænkelighed". Samtidig blev en (stadig) kendt politiker latterliggjort og hånet, for sin modstand mod møller på Odden.

Nu er bøtten mirakuløst vendt! Nu er det borgerne der IKKE vil have møller. Eller have dem gjort mindre, eller flyttet langt væk i det mindste - aller bedst ud på vandet....
Men hvad vil der ske hér? Halvdelen af Gedser by er jo også medlem af den lettere komiske gruppe Befri Horisonten. Det er brok- og galdeskruen uden ende.

Her kan man virkelig tale om I-lands-problemer! Som om Gedser ikke havde rigeligt af rigtige problemer at forholde sig til - sociale, økonomiske, infrastrukturelle m.m. Kan det tænkes, at byens beboere blot har behov for at tømme galdeblæren, hver eneste gang chancen viser sig?

Lad os nu håbe på, at de møller kommer op. Til glæde for samfundet, miljøet og Danmarks position som førende på området. Tøm galdeblæren på komposten, tag de snævertsynede briller af og kast ja-hatten på hovedet.
Godt forår til alle!