Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Dorthe
Gæst

/ #11999 Har vi overhovedet demokrati i Danmark?

2014-01-30 13:09

Næsten 200.000 underskrifter på kun 15 dage imod salget af DONGaktierne til Goldman Sachs!

Det er en skamplet på demokratiet, at en voldsom folkelig modstand på tværs af alle partier overhovedet ikke bliver taget i betragtning.
Det hedder sig, at politikerne repræsenterer befolkningen i et repræsentativt demokrati som vores, hvor de enkelte vælgere overlader deres individuelle magt, deres stemmer til politikerne i stedet for at man løbende stemmer om alle mulige sager, som man gør det i Schweiz, hvor de har et direkte demokrati.
Et repræsentativt demokrati kan ikke fungere uden tillid til politikerne. Og det kræver, at politikerne gør sig fortjent til den tillid. Men lige så snart den nuværende regering fik magten løb de fra alle deres valgløfter, ja fra selve deres idegrundlag. Socialdemokraterne forlod makkerskabet med SF og slog sig på en mørkeblå politik sammen med Vestager, som selv den borgerlige opposition måtte misunde dem. (Og undre sig over).

Hvis man udviser ligegyldighed overfor befolkningens ønsker og holdninger, så snart man er valgt ind, så undermineres demokratiet. Politikerlede og ligegyldighed bliver resultatet. Enhver regering vil derefter kun sidde på det allertyndeste mandat uden reel opbakning i befolkningen. Og så er der ikke længere tale om et reelt demokrati, så er det rent teater lige som i diktaturer, der også forsøger at legitimere deres magt via valghandlinger.

Det er en sørgelig sørgelig dag, hvor man i al hast har gennemtrumfet en asocial beslutning for at lukke munden på modstanderne.
80 procent af befolkningen er imod salget. Hvem repræsenterer dem????