Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #7892 Dong Bossen & Thornings interesser i salg til Goldman Sachs

2014-01-27 11:35

Hvis Dongs topchef Henrik Poulsen har været i tvivl om, hvorvidt Goldman Sachs skulle være medejere af det statslige energiselskab, har han ikke skulle søge langt efter argumenterne. Henrik Poulsen har nemlig særdeles tætte forbindelser til Goldman Sachs.
Det kan Ekstra Bladet i dag afsløre efter en gennemgang af Henrik Poulsens fortid og professionelle netværk. Henrik Poulsen sidder således i bestyrelsen hos rengøringsmastodonten ISS, der netop er ejet af Goldman Sachs samt kapitalfonden EQT Partners. Og det er ikke, hvem som helst han deler bestyrelseslokaler med.
Bestyrelsesformanden hedder Charles Lamb Allen og udover at være en kendt forretningsmand og rådgiver for Goldman Sachs, deler han politisk holdning med statsminister Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock. Charles Lamb Allen er nemlig formand for socialdemokraternes britiske søsterparti Labour.
Andrew Evan Wolff sidder også i bestyrelsen, ligesom han er øverste chef for Goldman Sachs investeringsaktiviteter i Europa og Asien. Og det var netop ham, som udtalte sig i den pressemeddelelse, der blev sendt ud i oktober sidste år, da salget blev offentliggjort.
- Henrik Poulsen og hans team er ledere i verdensklasse, der har sat ambitiøse mål for virksomheden, sagde Andrew Evan Wolff i den forbindelse.
Henrik Poulsen er da heller ikke uvant med at være i selskab med nogle af de helt tunge drenge fra den internationale finansverden.Henrik Poulsen var fra 2006-2008 partner i det amerikanske wallstreetsselskab Kohlberg Kravis Roberts (KKR) afdeling i London, der sammen med netop Goldman Sachs lavede talrige opkøb i denne periode.
De to fonde var nærmest uadskillelige partnere på en lang række milliardhandler, så som opkøbet af selskaber som Kion og EHF, ligesom KKR og Henrik Poulsen i flere tilfælde gjorde flittigt brug af Goldmans Sachs skarpe bankfolk, når der skulle lån på plads.
Goldman Sachs er desuden hyppigt blevet brugt som partner, når KKR ville børsnotere et selskab. Henrik Poulsen var I KKR indtil kapitalfonden blev ejer af TDC, hvorefter netop Henrik Poulsen blev indsat som topchef hos telegiganten.
Herefter bistod Goldman Sachs TDC og Henrik Poulsen med at købe egne aktier for ni milliarder kroner. Ud over at få gode kontakter gennem ISS, sørger bestyrelsestjansen også for at varme topchefens lommer.
Seneste offentliggjorte regnskab for ISS viser, at de daværende ti bestyrelsesmedlemmer delte 3,2 millioner kroner. Dermed må det formodes, at Henrik Poulsen tjener mere end hundredtusind kroner årligt for at sidde i bestyrelsen.