Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #7865 Fagbosser køber selv GS aktier EB

2014-01-27 11:22

De fire pensionskasser, som i 11. time vil forhindre salget af Dong-aktier til Goldman Sachs, ejer selv aktier i den omstridte finansiseringsbank.

Se også: Pensionskasser har milliarderne klar til dansk Dong-løsning

Det viser en gennemgang af aktielisterne hos de fire pensions-selskaber; Lærernes Pension, Pensam, PKA og PBU, som Ekstra Bladet har foretaget.

Tordner mod skattely
Dermed ligner det dobbeltmoral, når disse fire pensionskasser med lærernes formand Anders Bondo Christensen og FOA-formand Dennis Kristensen som frontfigurer tordner med Goldman Sachs brug af skattely.

Til Jyllands-Posten udtaler Dennis Kristensen, formand for Pensam, eksempelvis :

- Man vil sælge ud af arvesølvet til Goldman Sachs, der åbent planlægger at sende indtjeningen på Dong ud på nogle palmeøer, i skattely og til andre eksotiske steder for at komme uden om den danske statskasse. Jeg fatter simpelthen ikke, at vi som samfund siger: I må gerne købe en andel af Dong, og skidt med, at I ikke betaler skat i Danmark.

Ingen fine fornemmelser
Også formand for Lærernes Pension Anders Bondo Christensen tordner i dagens aviser mod skattely - men han har altså ikke selv de samme fine fornemmelser, når lærernes penge skal investeres.

- Vi hører en række kritikpunkter af det salg, eksempelvis at midlerne placeres i skattely, og jeg tror, det provokerer rigtig mange af os, at overskuddet på dansk energi skal gemmes i skattely, siger han til Jyllands-Posten.

Også PKA som administrer pensionen for 280.000 lønmodtagere - bl.a. for sygeplejersker, socialrådgivere og socialpædagoger - har et tæt samarbejde med Goldman Sachs. Ud over at eje aktier i finansieringsbanken, tjener de udskældte 'finansskurke' også på at investere PKA-medlemmmerns pensionspenge.