Stop sexuelt misbrug af dyr (Forbyd zoofili i Danmark!)


Gæst

/ #456 Re: Re: dette svineri skal bare forbydes nu.

2013-09-23 21:21

#8: Boing? - Re: dette svineri skal bare forbydes nu.

Om Sodomi

 

 

Dansk Kennel Klub er – i lighed med Dyrenes Beskyttelse og Den Danske Dyrlægeforening – af den opfattelse, at sodomi ikke er i orden, fordi der er tale om relationer, hvor den ene part ikke kan ”sige fra”.

Vi mener, at sodomi er i strid med Dyreværnslovens bestemmelser, som bl.a. siger: 
§ 1: ”Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentligt ulempe”.

I § 2 at: ”Dyr skal behandles omsorgsfuldt og passes under hensyntagen til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov”.

Dyr som f.eks. hunde gør normalt lydigt som forlangt af deres ejer uanset evt. ubehag og smerter. De kan ikke meddele sig og sige, det gør ondt og føles ubehageligt. Generelt kan vores husdyr og kæledyr ikke forsvare sig mod menneskers adfærd/opførsel, og derfor indebærer seksuel anvendelse af dyr efter DKKs vurdering 
•at dyret ikke behandles forsvarligt og (§ 1) 
•at dyret ikke beskyttes bedst muligt mod væsentlig ulempe ( § 1)

Mennesker, der har eller tiltvinger sig seksuel omgang med dyr, har ikke 
•behandlet dyret omsorgsfuldt (§ 2) 
•passet dyret under hensyntagen til dets fysiologiske behov (§ 2)

Daværende justitsminister Lene Espersen udtalte i foråret 2005, at hun ikke mener, at et egentligt lovforbud mod dyresex er påkrævet. Det gjorde hun i forbindelse med behandlingen af et lovforslag om forbud mod sodomi. Kun SF og Dansk Folkeparti støttede forslaget (Enhedslisten var ikke til stede), mens de øvrige partier stemte imod.

DKK mener, at der er behov for et egentligt forbud, fordi praksis har vist, at politiet ellers ikke foretager efterforskning og rejser tiltale i sager om misbrug af dyr. Selv om et lovforbud utvivlsomt er vanskeligt at kontrollere, så er det dog et klart signal, som formodentlig kan bidrage til at beskytte dyr – herunder hunde – mod overlast. Ikke mindst i forhold til pornoindustrien, hvor Danmark angiveligt er førende inden for dyresex-film, synes der at være et stort behov for at yde særskilt beskyttelse af dyrene.

DKK har derfor rettet henvendelse til Det Dyreetiske Råd for at få rådet til at tage problemstillingen op med ministeren på ny, så det kan blive præciseret i Dyreværnsloven, at sexuel brug af dyr er forbudt.