Protestér imod Omos udvisning af Danmark!

Anne Rasmussen

/ #101 Hvad er problemet?

2013-07-02 11:00

Susanne Jepsen: Mogens har redegjort for sagen - faktisk indtil flere gange efterhånden - der er kommet svar på kritikken fra DR. Amnesty International har været ude med en forklaring, så hvorfor denne fortsatte hetz mod Omo?

Konen i den familie Omo opholdte sig hos, har fået en dom for rufferi. Det er fakta. Hun blev ikke frikendt for rufferi. Det blev vurderet i sagen, at den ikke kunne bære en dom for menneskehandel, hvilket var ganske normalt på det tidspunkt, hvor det var næsten umuligt at få nogen bagmand dømt i den slags sager.

Der bliver tilsyneladende rodet godt og grundigt rundt i fakta og hvad man tror er fakta. Fakta er, at Omo har status som handlet menneske. Fakta er, at konen i familien blev dømt for rufferi. Og fakta er, at Omo har vidnet mod sine bagmænd og at den danske stat belønner hende med en udvisning til de bagmænd, der stadig befinder sig i Nigeria.

Og så vil jeg lige påpege et problem med Politikens journalist og kilde:
"· En af hovedkilderne i Politikens artikel har for kort tid siden – af den nigerianske kvindes advokat - fået en tidsfrist til at trække sine påstande tilbage, ellers vil kilden blive stævnet for injurier og bagvaskelse. Set i det lys har DR overfor Politiken ikke ønsket at kommentere denne kildes påstand ej heller vurdere dennes troværdighed

· Vi tillader os at betegne den rufferi-dømte som bagmand, men vi har på intet tidspunkt beskyldt denne for at være dømt for menneskehandel.

Alt dette har vi oplyst Politiken på forhånd, der alligevel vælger at publicere en historie, der på et forkert grundlag rejser tvivl om DR’s journalistik.

Nyhedsledelsen,
DR Nyheder"

http://www.dr.dk/Nyheder/risogros/2013/06/29/180445.htm



Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...