NEJ tak til den nye offentlighedslov

Susanne

/ #2159 Rådet for Åbenhed

2013-06-07 09:33

Pressemeddelelse

Danmark har fået et råd for åbenhed

Vi har i dag på Grundlovsdagen stiftet Rådet for Åbenhed, der skal indsamle og formidle viden om åbenheden i Danmark. Formålet med stiftelsen af rådet er at fortsætte den store folkelige debat om adgang til at kigge magthaverne i kortene, så det bliver muligt for befolkningen at deltage i den politiske debat på et kvalificeret grundlag.

Baggrunden for Rådet er, at Folketinget den 4. juni vedtog en ny offentlighedslov. Den nye lov blev til under kritik fra forskelligt hold, idet nogle udtrykte frygt for, at loven, når den træder i kraft pr. 1. januar 2014, væsentligt vil indskrænke borgernes adgang til deltagelse i de politiske beslutningsprocesser.

Rådet vil arbejde for, at offentlig forvaltning som udgangspunkt stiller dokumenter og informationer til rådighed, så mørklægningen begrænses mest (det skal vel være 'mindst', Dj) muligt.

Vi vil arbejde for forbedringer af dansk og europæisk lovgivning på områder, der vedrører befolkningens adgang til informationer, både generelt og om sig selv.

Rådet for Åbenhed har valgt en bestyrelse, der nu har konstitueret sig: Mikael Hertig (fmd), Torben Lund, Gertrud Christensen, Leif Hermann, Lars Rugaard (næstfmd). Erik Willumsgaard & Pernille Boye Koch.

Yderligere oplysning kan fås hos Mikael Hertig på 2614 0988 eller 4371 4488.
-------------------------------------------------------------------------------------------

OBS!
Rådet er ikke stiftet af gruppen bag Facebook-siden Nej Tak Til Den Nye Offentlighedslov og selvom der er medlemmer af Facebook-gruppen, som er med i gruppen, er det to forskellige ting. Rådet har heller ikke noget med denne underskriftside at gøre. Vi kan dog håbe på, at der trods mørklægning vil blive gravet sager frem af dette Råd, så vi fortsat har en mulighed for at følge med i Borgens arbejde.

Kommentarer eller spørgsmål til Rådet skal rettes til Mikael Hertig.