NEJ tak til den nye offentlighedslov

Jens Jensen

/ #2095 Kommentar til "Hvor er respekten"

2013-06-03 11:50

Skrevet i Berlingske som kommentar til
http://www.b.dk/kommentarer/hvor-er-respekten-for-demokratiet

< 89 pct. af danskerne er i mod mørklægningsloven. Partiernes bagland er i mod. Mange MF'er er bekymrede. Vi er mange, der holder øje med hvem der stemmer for mørklægningen.

Ikke desto mindre vil mange af de MF’er, der I dag er i mod mørklægningen, stemme for loven. Partitoppen siger, de skal, fordi der ligger jo et forlig, en politisk studehandel forud forud for og udenom Folketingets lovgivningsprocess.

DETTE ER GRUNDLOVSSTRIDIGT.

Alle MF'er har skrevet under grundloven! Grundloven siger, at den enkelte MF skal stemme efter samvittigheden, og IKKE fordi nogle beordrer det.

Konsekvenserne af at tye til studehandelsforlig i stedet for en ordentlig lovforberedelse er alvorlige. Åbenhed og en ordentlig drøftelse af lovforslagene bliver umuligt. Høringer, debat og sågår ministerielle samråd bliver til et skuespil, hvor regeringen og sine spindoktorer gør grin med Folketinget og sine udvalg og samtidigt holder befolkningen og folkestyret for nar.

Mørklægningsloven er ingen undtagelse. Ved dette lovforslag havde Martin Bødskov endda startet med at afvise både høringer og en Folketingsdebat!! Siden da, har hans optræden ved både pressemøder og ministerielle samråd vist de samme magtfuldkommenhed og arrogance. Han har jo et forlig bag sig!

Det truer vort demokrati.

Derfor et opråb til alle nuværende MF’er: Stem NEJ TAK til mørklægningsloven! Det kan være, at du derved redder dit job!>>