NEJ tak til den nye offentlighedslov


Gæst

/ #1243 Der manipuleres allerede....

2013-04-24 14:13

DR Nyheder skriver i dag:

Folketingets Ombudsmand udtaler onsdag, at Finansministeriet havde retten på sin side, da ministeriet nægtede Danmarks Lærerforening aktindsigt i en række dokumenter fra den arbejdsgruppe, der skulle forberede overenskomstforhandlingerne med lærerne.
Men samtidig undrer ombudsmanden, Jørgen Steen Sørensen, sig kraftigt over det hemmelighedskræmmeri, der har omgivet arbejdsgruppen. Det vækker mistanke om bevidste krumspring for at undgå aktindsigt, lyder det.- Jeg må understrege, at jeg ikke kan vide, hvad den præcise baggrund for disse forhold er.
- Men en samlet vurdering efterlader det indtryk, at der kan have været planlagt og disponeret netop med sigte på at undgå, at dokumenterne blev undergivet aktindsigt, siger Jørgen Steen Sørensen i en udtalelse.
Vækker undren
Arbejdsgruppen blev nedsat i februar 2012 af Finansministeriet for at forberede overenskomstforhandlingerne.
Men ifølge ombudsmanden stoppede arbejdet i slutningen af 2012 uden, at arbejdsgruppen afgav en rapport. Og det vækker undren.
Ifølge ombudsmanden har Finansministeriet oplyst, at arbejdsgruppens arbejde på det tidspunkt ikke længere var aktuelt, og at arbejdsgruppens dokumenter ikke er indgået i forberedelsen af selve overenskomstforhandlingerne.
Ombudsmand: Overraskende
Det sidste er afgørende for, om dokumenterne kan undtages fra aktindsigt efter reglerne om interne arbejdsdokumenter.
- Ombudsmanden må lægge Finansministeriets oplysninger til grund, men han giver udtryk for, at de set udefra kan forekomme overraskende, lyder det i udtalelsen.
-----------------------------------------------
Der fifles allerede for meget……DERFOR SKAL AKTINDSIGTEN IKKE BEGRÆNSES