Bevar KVINFOs mentornetværk - DET LYKKEDES! Ny bevilling, 2 mill.

Ulla Hentze, CEO WomenPowerFactory.com

/ #68 Det nemmeste er at klare sig, hvis man kender kulturen

2013-04-15 09:35

Ulla Hentze, engageret mentor i mange år og for mange mentees, skriver:
Hvorfor er det lige at Kvinfo's Mentornetværk er sådan en god idé? Der er mange grunde, men én af dem, som jeg synes er noget af det vigtigste, er at vi alle lærer så meget af hinanden. Vi danskere vil gerne ud i verden og arbejde og samarbejde og tjene penge. Det er allernemmeste, at klare sig der ude, hvis man er godt forberedt. Hvis man kender kulturen og reglerne og fælderne osv. De bedste lærere, er dem som selv kommer ude fra.

Når man er Mentor hos Kvinfo, så får man automatisk indsigt, fordi den du hjælper med at hjælpe sig selv i Danmark og den du åbner nogle døre for, selv hjælper os igen. Det er jo sådan det er. Det går begge veje.
Jeg har været Mentor for nogle fantastiske kvinder fra mange forskellige lande, som jeg har åbnet døre for og vist vejen og forklaret om kulturforskelle. Jeg gør det stadig. Er altid Mentor for en.
Jeg har lært utrolig meget og det har været en fornøjelse for begge parter, at vi kan hjælpe hinanden og vi finder ud af, at vi er utrolig ens og ligeværdige når det kommer til stykket.

Jeg har WomenPowerFactory, en lille fabrik i Kina hvor vi laver sko. Allerede for længe siden fandt vi ud af, at selvom vi er fra hver sin ende af verden, så er vi i bund og grund ens. Vi vil gerne det samme. Vi vil gerne have retfærdighed. Vi vil gerne arbejde flittigt. Vi vil gerne have, at det går godt for vores børn osv. Helt enkle ting. I Kina blev jeg virkelig vel modtaget og hjulpet af kineserne. Hvis ikke de havde været imødekommende og hjælpesomme og nysgerrige, så havde jeg aldrig klaret det.
Hvis vi skal klare os her, så er vi nød til at gøre det samme. Være imødekommende, nysgerrige og hjælpesomme.

Det kommer kun godt igen!

Ulla Hentze, CEO
WomenPowerFactory.com