NEJ tak til den nye offentlighedslov


Gæst

/ #121

2013-03-15 11:52

Jeg er bosiddende i Sverige, men er Dansk statsborger, födt og opvokset i Danmark, men flyttede til Sverige i aug. 2008.

Jeg mener virkelig ikke at det kan være rigtigt at folketingspolitikere m.v., på nogen måde, skal kunne gemme sig fra folket og undgå at tage ansvar for sine handlinger og det som de siger.

Lad mig ta' en rigtig godt eksempel på hvad denne nye offentlighedslov vil medføre, bare sådan ganske kort. I USA, som vi i så ofte (af uforklarlig årsag) sammenligner os med som land, ja, der er det sådan at du som borger er fysisk afskåret fra dine politikere:

Politikerne i USA lever i enorme ejendomme, de har skjulte indtægter, organisationer der betaler dem skjulte penge (contributions), m.v. De har pladser i store multinationale firmaer i det skjulte, eller på anden måde varetager interesserne hos "Corp. America". Borgerne i USA kommer sidst - aldeles meget sidst i USA, lige med undtagelser af hvert-andet år, når politikerne skal vælges eller gen-vælges. Du kan ikke bare FÅ aktindsigt... det er nemmere at få adgang til USAs guldreserver! Og det er fordi at den mangel på aktindsigt går det muligt for politikere at ha en 'offentlig sukker-söd fremtoning' også den anden, sure, bittre, grådige, bedrageriske side som, hvis den kom frem i fuld lue, ville dræbe en værd politikers politiske liv med det samme.

Sådanne tilstande har vi (mere eller mindre) engang haft her i Europa, for ikke ret mange år siden, ja, faktisk inde for de seneste 100 år. Dette må aldrig nogensinde ske igen. Det må aldrig nogensinde kunne ske eller komme på tale lovene i Danmark er udformet på en sådan måde at de 'beskytter', forhindre, eller på nogensomhelst anden måde afskäre Befolkningen i Danmark fra at indsigt i hvad vor käre folkevalgte politikere går og foretager sig.

De skal til vær en tid kunne holdes 100% ansvarlige for hvad de siger og hvad de gør. Den nye offentlighedslov er, desværre, et tragisk og lysende klart eksempel på at vi er på vej i den helt-helt forkerte retning med vores alle-samens samfund.

Igennem de sidste 10-12 år vi desværre set en lang række beviser på at politikere ikke er ansvarlige. Krigen i Afghanistan, Irak-krigen, behandling af og udlevering af krigsfanger til tortur, sager om højst kritisable behandling af flygtninge, indvandre, ministre som ikke har ville sige noget, mangle på klarhed og gennemsigtighed i sager om menneskerettigheder, indgribben i hele familiers liv i Danmark hvor familier er blevet splittet på pga. politiske fejl som er gruelige konsekvenser for de mennesker der er berørt.

Det kan ikke tillades at politikere i stat, regioner og kommuner kan skjule sig bag en lovgivning som kun har til hensigt at begränse Borgernes indsigt i hvad folkevalgte så vel som embeds og departement ansatte folk går og laver.

Derfor skal den nye offentlighedslov tvärt imod åbne op for MERE offentlig aktindsigt, mere kontrol med politikere, embedsfolk, m.v.