SIG JA TIL SERIØSE STUDERENDE ("Fremdriftsreformen")

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen SIG JA TIL SERIØSE STUDERENDE ("Fremdriftsreformen").

Anne W.

#1 Nej til orlov på kandidaten

2013-11-19 20:41

Jeg forstår desværre ikke logikken.
Hvad hjælper det at få et arbejde?



Anonymous

#2 Re: Nej til orlov på kandidaten

2013-11-19 20:56

#1: Anne W. - Nej til orlov på kandidaten

 

Jeg har helt ærligt ikke sat mig ind i emnet.


Gæst

#3 Prøver du å være sarkastisk?

2013-11-20 11:32

Hvornår har det blevet å betragte som belønning til dygtige studerende at man ikke bliver smidt ud af sit studie? Eller incitament at hvis du bliver syg bliver du smidt ud af dit studie. Hvornår har det blevet å betrakte som dovent å tage orlov for å forske eller tage vikariater for å skaffe sig erfaring? Hvornår har evighedsstuderende kostet en krone mere i SU når man har et klippekortsystem?
anon

#4 Obvious troll is obvious

2013-11-20 15:24

8/10 du fik mig til at blive lettere ophidset Godt trollet.

http://www.reactionface.info/sites/default/files/images/1287666826226.png...

kulturinteresseret

#5

2013-11-20 21:36

Ikke at kunne arbejde, studere eller tage ihvertfald 1 orlov, er den dårligste idé!

Gæst

#6 Re:

2013-11-21 14:21

#5: kulturinteresseret -

Hvad forhindrer dig i at arbejde, studere og tage orlov? Har du ikke et halvt års orlov på din bachelor? Og du er jo mere end velkommen til, at tage pause mellem bachelor og kandidat, det bliver så bare uden SU.


Gæst

#7 8 stemmer

2013-11-21 17:35

Hahaha flot underskrift indsamling og hele 8 stemmer på to dage mod de op mod 25.000 stemmer nej indsamlingen har fået det er tydelgit at folket er med dig:P

Gæst

#8 Re: 8 stemmer

2013-11-21 18:38

#7: - 8 stemmer

Selvfølgelig er folk imod? Hvor mange vil normalt synes om strammere krav til ledige såfremt de blev stillet spørgsmålet? Det er aldrig rart når krav til folk bliver øget.

Ægte pølse-dansker mentalitet.

 


Gæst

#9

2013-11-21 22:11

Handler det danske samfund ikke om at vi alle skal have lige muligheder ?
Vi er ikke alle lige kloge og nogle har brug for mere tid. Hvad med døve? ordblinde?, eller generelt bare dem der har lidt sværere ved det? studieophold? dumpede fag? en økonomi der hænger dårligt sammen (ja du kan klare dig på SU alene, men hvis du har økonomiske problemer fra tidligere eller du ingen penge har og du skal have: værelse, møbler, computer, bøger osv.)?
Det handler om at have fleksible rammer for de studerende - uddannelse er en af Danmarks kernevarer, vi kan ikke skærer i den.

Gæst

#10 Re: Re: 8 stemmer

2013-11-21 22:13

#8: - Re: 8 stemmer

Men studerende er jo netop IKKE ledige, de er studerende, og desto flere krav du sætter desto sværere bliver det at få en uddannelse.


Gæst

#11 Re: Re:

2013-11-22 11:22

#6: - Re:

Det bare viser hvor meget du ikke ved om denne debatt. Man har ikke SU ved orlov da man ikke er studiaktiv så dit argument falder til jorden. På medicin mister man sin plads på kandidaten hvis man tager en pause mellem bachelor og kandidat, og det er først på kandidaten man har den faglige tyngde til at man kan tage orlov for å forske eller arbejde som lægevikar.


Gæst

#12

2013-11-22 19:45

Kun seriøst mentalt forstyrret personer ville stemme ja til det her.

Gæst

#13 Re: Re: 8 stemmer

2013-11-23 22:56

#8: - Re: 8 stemmer

Hold da op, du er da bare Danmarks største taber. Kan slet ikke fatte at en person kan være så dum. Tror du seriøst at det her forslag er godt for samfundet? Hvor fanden er du vokset op!?


Gæst

#14

2013-11-24 13:48

Logik for burhøns.

Gæst

#15

2013-11-24 22:16

1) Reformen mangler en overgangsfase for de studerende der, frivilligt eller ej, er forsinkede i deres studier. Reformen lægger op til, at de studerende nu skal igennem de normerede fag + de forsinkede fag oven i hinanden. Det er svært for en del.
2) Som man kan læse af KU's forslag, vil man smides ud af sit studie, hvis man dumper mere end 15 ECTS-point pr. år. Dumper man fx et svært fag på 20 ECTS-point til både eksamen og reeksamen, så smides man ud. Det er en samfundsøkonomisk dårlig beslutning at opgive den studerende, der måske blot mangler et år på universitetet for at blive færdiguddannet og skatteyder.

Gæst

#16 Re:

2013-11-25 23:43

#15: -

 

Såfremt man dumper første eksamen OG reeksamen er det vel okay, at det har konsekvenser. Det siger vel alt andet lige noget om personens faglige niveau?

 

Og som rektor for fx Aalborg universetet udtaler: "Jeg er sikker på, at man også fremover kan få orlov, hvis man har en god grund til det".

 

Alt for megen af denne debat bygger på hypoteser og ikke konkret viden om universiteternes ageren. En topstudent med højt snit bliver nok ikke nægtet orlov til, at deltage i et stort forskningsprojekt på et anerkendt universitet i fx USA. Derimod vil en dårligere studerende nok have sværere ved det - hvilket er helt fair. Kan ikke se hvorfor man partout skal have ret til orlov?


Gæst

#17 Re: Re:

2013-11-26 12:59

#6: - Re:

Hvad så med de studerende, som er på kandidaten nu? De får jo ikke lov til at tage orlov, hvis KUs planer kommer igennem. Desuden har man aldrig haft ret til SU under orlov uanset hvornår, man tager det.

Din overmand

#18 Re: Re:

2013-11-26 17:23

#16: - Re:

Du er komisk! Forskning og studiejob handler om dygtiggørelse og erfaring. En student med lavt snit vil have lige så meget gavn, og interesse i, at dygtiggøre sig ved siden af studiet vha. en orlov, som en student med et højt snit. Det er håbløst gammeldags at fastsætte en persons ansættelsesværd udelukkende efter karakterer - det er alle, inden for fag som betyder noget, enige om. Enhver student, som finder lyst til og mulighed for, at udvikle sig, dygtiggøre sig, og optimere sit ansættelsesværd, skal støttes heri - ikke blokeres.

Gæst

#19 Wtf

2013-11-27 08:02

Øhhhh ER det her en joke, eller bare et initiativ fra småretarderede mennesker, der ikke ved noget om hvordan et seriøst studie fungerer?
Kurt v L. St.

#20 Nåh ja...............

2013-11-27 11:09

Man kunne jo også lave RIGTIGT super hurtige og billige studier......Hvad med medicin studiet ...lad os sige 6 måneder - alt i alt - derefter en kort eksamen og derpå karakter. Under 4 skal udløse dagbøder indtil eksamen godkendes...Ingeniør uddannelsen kan vel skæres ned til 4 måneder..Historie og filosofi kan vi helt fjerne - det gør jo ikke erhverslivet nogen gavn...og folkeskolen kan vi også spare lidt på.....Lad os sige 5 år ( = halv pris ) - derefter eksamen - forældre bøder og tilbage betaling af skolepenge ved dårlige karakterer. Så kan de sku lære det..
Og hvorfor skal der kun være 22 elever i klassen når der findes gode store lokaler hvor der sagtens kan være et par hundrede ad gangen...( F.eks gymnastik salen..Gymnastik kan de jo ligesågodt lave derhjemme. Vi kan jo kalde det discount skolen....Og mens vi er i gang...Hvad med dagbøder til de dovne arbejdsløse...?...SÅ kan det sgu betale sig at gå på arbejde...Og hvorfor skal vi egentligt have weekend fri og ferie hele tiden?.....De klarer sig da fint i Kina uden den slags pjat og det ville desuden være super godt for konkurrence evnen.....Mand hvor ville vi spare mange penge....Så mangler vi kun skat...Hvorfor skal vi dog betale skat, når vi bare kan privatisere det hele...?.....Hey...Vi kunne jo også bare SÆLGE uddannelser til højest bydende...? Hører du efter, Joachim Birk Ammitzbøll Samuelsen....Vi snakker jeres sprog.....
:-)

Gæst

#21 Re: Nåh ja...............

2013-11-27 11:26

Vred gæst og tidligere studievejleder

#22

2013-12-12 23:41

Som tidligere studievejleder på henholdsvis KU og DTU kan jeg på ingen måder støtte denne underskriftsindsamling af mange årsager.
Studerende, der styrter igennem en universitetsuddannelse med høje karakterer, men uden erhvervserfaring, står ikke først i køen som kandidat til et AC-job uanset studievalg. Tværtimod har studerende uanset studieretning langt større chance for at få et job som dimittend, såfremt de har haft et studiejob - selvsagt endnu større chance såfremt de har haft et relevant studentermedhjælperjob. For at gennemføre en universitetsuddannelse kræver det udover talent i lige så høj grad en vilje og evne til at tillægge sig evnen til at planlægge og strukturere og deltagelse i læse- og studiegrupper. Nogle studerende bliver undervejs forsinket og eller forstyrret af udefrakommende årsager, der påvirker deres faglige fremdrift, såsom dødsfald, sygdom og evt. med et efterfølgende behandlingsforløb, kærestesorg, boligløshed, problemer af familiær karakter, mønsterbrydere, syge børn, studerende med handicaps m.m. Disse afbrydelser og forhindringer gør ikke disse studerende til dårlige eller uambitiøse studerende. Den, der har taget initiativ til denne underskriftindsamling lever sandsynligvis mere i en selvfed fantasiverden, hvor man forestiller sig, at man aldrig kan blive ramt af tvivl om studievalg eller ramt af kedelige begivenheder, trafikuheld eller sygdomme nogensinde. Det er hverken en sympatisk eller særlig moden holdning. Det tyder mere på en forkælet indstilling, hvor man er sikker på mental og økonomisk tilskud fra sin velstående familie under hele studieforløbet - hvorefter man satser på familiært netværk i forhold til at få sit første akademikerjob. Held og lykke med det tankesæt!