SIG JA TIL SERIØSE STUDERENDE ("Fremdriftsreformen")

Quoted post


Gæst

#15

2013-11-24 22:16

1) Reformen mangler en overgangsfase for de studerende der, frivilligt eller ej, er forsinkede i deres studier. Reformen lægger op til, at de studerende nu skal igennem de normerede fag + de forsinkede fag oven i hinanden. Det er svært for en del.
2) Som man kan læse af KU's forslag, vil man smides ud af sit studie, hvis man dumper mere end 15 ECTS-point pr. år. Dumper man fx et svært fag på 20 ECTS-point til både eksamen og reeksamen, så smides man ud. Det er en samfundsøkonomisk dårlig beslutning at opgive den studerende, der måske blot mangler et år på universitetet for at blive færdiguddannet og skatteyder.

Svar


Gæst

#16 Re:

2013-11-25 23:43:03

#15: -

 

Såfremt man dumper første eksamen OG reeksamen er det vel okay, at det har konsekvenser. Det siger vel alt andet lige noget om personens faglige niveau?

 

Og som rektor for fx Aalborg universetet udtaler: "Jeg er sikker på, at man også fremover kan få orlov, hvis man har en god grund til det".

 

Alt for megen af denne debat bygger på hypoteser og ikke konkret viden om universiteternes ageren. En topstudent med højt snit bliver nok ikke nægtet orlov til, at deltage i et stort forskningsprojekt på et anerkendt universitet i fx USA. Derimod vil en dårligere studerende nok have sværere ved det - hvilket er helt fair. Kan ikke se hvorfor man partout skal have ret til orlov?