SIG JA TIL SERIØSE STUDERENDE ("Fremdriftsreformen")

Quoted post


Gæst

#16 Re:

2013-11-25 23:43

#15: -

 

Såfremt man dumper første eksamen OG reeksamen er det vel okay, at det har konsekvenser. Det siger vel alt andet lige noget om personens faglige niveau?

 

Og som rektor for fx Aalborg universetet udtaler: "Jeg er sikker på, at man også fremover kan få orlov, hvis man har en god grund til det".

 

Alt for megen af denne debat bygger på hypoteser og ikke konkret viden om universiteternes ageren. En topstudent med højt snit bliver nok ikke nægtet orlov til, at deltage i et stort forskningsprojekt på et anerkendt universitet i fx USA. Derimod vil en dårligere studerende nok have sværere ved det - hvilket er helt fair. Kan ikke se hvorfor man partout skal have ret til orlov?

Svar

Din overmand

#18 Re: Re:

2013-11-26 17:23:46

#16: - Re:

Du er komisk! Forskning og studiejob handler om dygtiggørelse og erfaring. En student med lavt snit vil have lige så meget gavn, og interesse i, at dygtiggøre sig ved siden af studiet vha. en orlov, som en student med et højt snit. Det er håbløst gammeldags at fastsætte en persons ansættelsesværd udelukkende efter karakterer - det er alle, inden for fag som betyder noget, enige om. Enhver student, som finder lyst til og mulighed for, at udvikle sig, dygtiggøre sig, og optimere sit ansættelsesværd, skal støttes heri - ikke blokeres.