'

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen '.

Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#1 Elinkautinen (kirjaimellisesti)

2007-07-06 10:07

Siinä se - ilman minkäänlaista mahdollisuutta ehdolliseen. Se ei ole "silmä silmästä" kosto, mutta sentään kohtuullisen reilua - ja hieman huonommin vielä. Kyllä minä itse ainakin kuolisin mieluummin kuin viruisin kaltereiden takana loppuelämäni tyhjänpanttina. Asia on niin järjestettävä. Kuluja ja kustannuksia alemmas, etuuksia pois, uusia vankiloita, joilla saadaan maahamme lisää työpaikkoja. Kuulostaa tosiaan kohtuulliselta.

Kyllä kuitenkin raiskaus on hyvin läheisesti verrattavissa kuolemaan. Joissain tapauksissa raiskaus on vielä pahempi - kuolemansa kanssa ei ihminen joudu elämään. Joten raiskauksesta sama elinkautinen. Kyllä ihmisen pitäisi tietää etukäteen, että em. teot ovat väärin - moraalisesti ja laillisesti. Jollei hän tiedä, on hän vähemmän ihminen ja näinollen yhteiskunnalle hyödytön - koditon, työtön puliukkokin omaa korkeamman statuksen.
satu siitonen
hankasalmi

#2 silmä silmästä

2007-07-09 10:28

Ennen maailmassa oli " silmä silmästä " periaate ja mielestäni se on oikea. Sanotaanhan Suomessakin, " Potut pottuina ". Se, että murhatuomion kanssa voi ikäänkuin spekuloida, jo lisää siihen altistumista. U.S.A: tulee murhasta sähkötuoliteloitus. Nykyään, kun asiat voidaan tarkistaa DNA:n avulla, olisi aihetta todellakin KOVENTAA MURHATUOMIOITA. Murhan tehneet on paskasakkia jokatapauksessa.
Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#3 Entä

2007-07-09 12:47

mitä sitten tapahtuu rangaistuksen toimeenpanijalle? Siis henkilölle, joka tappaa tappajan? Eikö hänetkin tulisi teloittaa? Onhan hänkin silloin syyllistynyt murhaan (olettaen, että murha On tässäkin tapauksessa harkittu tappo). Ei toimi "silmä silmästä", sillä ihmisen tappaminen on aina väärin - oli kyseessä sitten esim. siviilihenkilö, joka tappaa tuttavansa kotona/kadulla tai virkahenkilö, joka tappaa tuomitun vetämällä vivusta.

perti manninen
pudasjärvi

#4 Myös autolla murhajat linnaan.

2007-07-13 18:10


Autollla tapetaan tahallaan satoja kevyenliikenteen kulkioit.

Nämä pitäisi tutkia harkittuna murhana;
-kun ajetaan päin punaisia
-ajetaan ylinopeutta
-ajetaan keliolosuhteisiin nähten liian kovaa
-kun ohitellaan , vailla riittävää näkyvyyttä /tilaa

Lisäksi tapon yrityksenä mm huomattavat ylinopeudet = sama tuomio kuin yli 2 prom känni.
albert hoffman
cuba

#5 kyllähän

2007-07-13 19:17

murhasta istuu minimissään 12 vuotta.

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2007-08-04 16:12


Kris Salminen
Tampere

#7

2007-10-13 13:15

Yhdyn tähän "12 vuotta on tod. pitkä aika, monikaan ihminen ei 12vuoden tuomion jälkeen osaa enää sopeutua normaaliin elämään."
Jeesus Nasaretilainen
Espoo

#8

2010-10-21 19:54

Murhasta ehdottomasti pidempi tuomio. Perusteluja tämä ei vaadi.