Vis din utilfredshed over for Halsnæs kommunes nye tiltag inde for specialområdet

På vegne af alle specialbørn i Halsnæs kommune: HJÆLP!

I Halsnæs kommune har man truffet et valg om, at rive op i samtlige specialtilbud inde for dag og - skoletilbud og desværre ikke til børnenes fordel. En af grundende lyder således:
Der er et generelt ønske i Halsnæs Kommune om, at de børn, der går i specialiserede tilbud, dette både i dagtilbud og på skoler, går i tilbud, som ligger i tilknytning til del almene område. Dette blandt andet for at skabe bedre muligheder for sociale relationer og udvikling for børnene ved at have muligheden for at kunne være en del af andre børnefællesskaber, der hvor det vurderes hensigtsmæssigt for det enkelte barn.

Problemet (eller rettere sagt ét af dem) er bare, at de fleste specialbørn ikke KAN deltage i sådan nogle sociale relationer og børnefællesskab uanset, hvor harmonisk det lyder på papiret – der er trods alt en grund til, at de er blevet tilbudt en plads i et specialiseret tilbud.

Helt personligt for vores søn vil dette betyde, at hans specialbørnehave skal flytte ud af deres egen trygge base (med plads til 12 børn) og skal fremover pr. 1/5.2024 dele lokaler med en af byens almene dagtilbud med over 150 børn, hvilket er helt absurd!
Mange af børnene fra vores søns børnehave (inklusiv vores søn) er sansesensitiv og bliver især påvirket af ting som lyd, lys og diverse omgivelser, som der kan give anledning til distrahering, uro og andre følelsesmæssige påvirkninger, som kan være alt afgørende for det enkelte barns trivsel og overskud for resten af dagen og til tider også de efterfølgende dage, da dette kan være enormt udmattende og stressende for et barn med eksempelvis autisme og sanseforstyrrelser.

Børnene fra vores søns specialtilbud kommer til at skulle dele fællesrum, samt have stuer op ad 2 børnehave grupper svarende til omkring 44 børn, samt to stuer med vuggestuebørn, svarende til cirka 22 børn.  Så lige godt 66 børn. Dette er blot ét enkeltstående problem ud af mange, ved dette nye tiltag i Halsnæs kommune og vi som forældre er fuldstændig uforstående over for denne politiske beslutning.
I denne proces har man hverken lyttet til det fantastiske, fagligt kompetente og enormt dygtige personale, som har kæmpet med næb og klør for, at stoppe denne udvikling, eller spurgt os som forældre om, hvad vi har på hjerte i denne sag og det vil vi gerne vise vores utilfredshed over for!

Derfor vil vi gerne appellere til dig som må læse dette: UANSET om du selv har et barn med et særligt behov, om du kender en der har et barn med et særligt behov, om du ikke kender nogen med et særligt behov og du bare gerne vil støtte en god og vigtig sag; din underskrift ville betyde al verden for os som forældre, som føler os ført bag lyset! Støt vores dejlige børn med din underskrift, så vi kan understrege vores utilfredshed og uforståenhed over for Halsnæs kommune og understrege at vores børn fortjener det bedste – og dette er ikke løsningen!

TAK for din støtte! 


Ann-kristine Gadegaard Holm & Elias Martin Melchior    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Ann-kristine Gadegaard Holm & Elias Martin Melchior vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...