Til støtte for en 11-mands fodboldbane i Nørrebroparken til Nørrebros børn og unge

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune skal onsdag den 28. februar tage stilling til placering af en kunstgræsbane på Nørrebro, herunder om der skal anlægges en 11-mandsbane, hvor der samtidig er plads til mindre baner i Nørrebroparken.

Som spiller i Nørrebro United og beboer på Nørrebro vil jeg opfordre dig til at støtte op om ovenstående løsning, hvor man udnytter arealet i Nørrebroparken bedst muligt, så der bliver anlagt en 11-mandsbane, der samtidig giver mulighed for to 8-mandsbaner, fire 5-mandsbaner og tre 3-mandsbaner på samme areal (se vedlagte illustration fra DBU).

Det er vigtigt at prioritere en 11-mandsbane i Nørrebroparken af den simple grund, at det er det eneste sted på Nørrebro, hvor der vil være plads til en 11-mandsbane, medmindre man vil nedlægge eller skrinlægge andre projekter eller faciliteter. På Nørrebro har vi på nuværende tidspunkt én 11-mandsbane til 80.000 indbyggere. Til sammenligning har Østerbro og Frederiksberg over ti 11-mandsbaner hver, hvorfor det virker helt rimeligt at prioritere 11-mandsbane nummer to på Nørrebro, når nu chancen byder sig.

Hvis den hastigt voksende gruppe af børn- og ungemedlemmer i Nørrebro United også skal have et sted at spille 11-mandsfodbold, når de bliver gamle nok, så er det nødvendigt at prioritere endnu en 11-mandsbane, så foreningsfodbold på Nørrebro kan fortsætte med at være et alternativ til gaden.

Det er vigtig at pointere, at en 11-mandsbane samtidig vil give mulighed for to 8-mandsbaner, fire 5-mandsbaner og tre 3-mandsbaner. Hvis man derimod vælger en løsning, hvor man vil anlægge yderligere en 8-mandsbane i forlængelse af de nuværende, hvor man bruger et lige så stort areal, så vil man udelukke muligheden for 11-mandsfodbold for fremtiden.

En løsning med en 11-mandsbane (som samtidig kan gøres 10% mindre efter dispensation fra DBU) vil altså give mulighed for mere kvadratmeter fodboldbane til alle typer fodboldspillere i alle aldre og kan sikre at børn- og ungemedlemmerne kan fortsætte med at spille foreningsfodbold, når de skal spille 11-mandsfodbold. Dette vil være en win-win situation for fodboldspillere og beboere i alle aldre på NørrebroBanestørrelser.JPG
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )