NEJ til et børnecenter i Askov Malt - JA til en børnehave i Askov Malt

Giv din underskrift for, at vi sammen i Askov Malt kan sende et skarpt signal til Vejen Kommune om, at vi ønsker at bevare en faglig og trivselsmæssig stærk børnehaveinstitution i Askov, hvor vi kan fastholde det dygtige børnehavepersonale, som vi har i dag og dermed fastholde de bedste rammer for vores børnehavebørn.


I disse uger er Vejen Kommune ved at beslutte om der skal bygges en ny børnehave eller et nyt børnecenter i Askov. På trods af både Forældrerådets og Børnehavebestyrelsens meget tydelige og veldokumenterede anbefaling af en børnehave i Askov Malt, ser det ud til, at Askov Malts børnehavebørn (igen) nedprioriteres og at der i stedet bliver bygget et børnecenter. En netop afholdt afstemning blandt børnehaveforældrene viser at 84(!) % ønsker en børnehave.


Børnecenteret er en både økonomisk dyrere og trivselsmæssigt dårligere løsning.


Et børnecenter bliver fysisk opført i forlængelse af skolebygningen og børnehaven kommer til at høre ind under skoleledelse, hvorved børnehaven taber vigtig indflydelse og tyngde, når store beslutninger skal træffes. Børnehavepersonalet får en skoleledelse, som helt naturligt ikke har kompetencer indenfor børnehave/dagtilbudsområdet, hvilket medfører faldende trivsel blandt vores dygtige personale, som vil søge andre steder hen til stort tab for vores børnehavebørn, hvor trivslen dermed også vil falde. Lovmæssigt halter Børnecenter-modellen i Askov også, da det er en model der anvendes, ved faldende børnetal og når skole og børnehave er lukningstruede -dette er langt fra tilfældet i Askov. Vi undrer os over, at børnecenter-modellen overhovedet er bragt i spil.


En børnehave bliver fysisk opført i nærheden af skolen og børnehaven forbliver under en stærk pædagogisk faglig børnehave/dagtilbudsledelse, til stort udbytte for personale og børn, hvilket medfører høj trivsel. Børnehavepersonalet får en børnehaveledelse, som helt naturligt er et fagligt fyrtårn indenfor børnehave/dagtilbudsområdet og kan styrke børnehavepersonalet i det daglige arbejde og som træffer store beslutninger på baggrund af specialiseret viden indenfor netop børnehave/dagtilbudsområdet -et område som i øvrigt på ingen måder ligner skoleområdet.


Nu ber vi om jeres opbakning til at råbe vores politikere op: De arbejder i modstrid med lokalbefolkningens ønsker! Vi arbejder for at vores nye institution skal være en børnehave for børnehavebørn og derfor skal organiseres sådan.


/Forældrerådet i Askov Malt Børnehave


Forældrerådet i Askov Malt Børnehave    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Forældrerådet i Askov Malt Børnehave tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...