JA - TIL EU MÆRKNING AF RELIGIØST SLAGTET KØD !

Quoted post


Gæst

#2

2013-11-26 10:10

Man bliver ofte mødt med denne undskyldning fra politikerne:
I Danmark foregår halal slagtning med bedøvelse på lige fod med den alm. slagtninger.
Jeg har skrevet dette som kommentar:
At alle dyr slagtes med bedøvelse i Danmark, er kun en halv sandhed.
Der findes mange rapporter der bekræfter at den ikke-penetrerende halal-pistol, ikke er tilfredsstillende.
Der er for mange "fejlskud" fordi det skal være en reversibel bedøvelse. Dyret skal til enhver til kunne vækkes til live, indtil det dør af blodtabet. Det siger de Islamiske regler.
Dyrenes Beskyttelse har også påtalt det i et høringssvar til Fødevareministeren, omend DB i den senere tid har fyldt aviserne med "at der er ikke noget i vejen med halal"

http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/sites/default/files/rapporter%20o.lign./hoering-bekendtgoerelse-om-slagtning-og-aflivning-af-dyr-dec-2012.pdf

Noget helt andet er, at det jo ikke bare drejer sig om den danske slagtemetode.
Der findes masser af rituelt slagtet kød i danske butikker - umærket.
Det er importeret fra lande der absolut ikke følger den danske dyreværnslov. Det drejer sig om rituelle slagtninger, både halal og kosher, hvor der overhovedet IKKE er benyttet bedøvelse, endsige andre former for dyreværn.

Der er i høj grad også disse slagtervarer der skal mærkes, men det kommer jo i høj grad an på hvordan der bliver stemt i EU Parlamentet.

Svar

susanne

#5 Re:

2013-11-26 11:44:23

#2: -

ja, man kan undre sig og alligevel ikke, over at DB IGEN lefler for politikkerne på bekostning af dyrene. Det kan undre når det tidligere har stået på deres hjemmeside at selv den danske metode ikke er god nok.