Restaurant Vejlegården

Jørgen

/ #89 Det er bare ærgeligt...

2012-09-26 13:42

...at konflikten på Vejegården, er kommet til at handle om, en diskount overenskomt , frem for det ædle princip om hvorvidt en faglig organisation uden for LO-regie skal have lov til at indgå en overenskomst, der i øvrigt lever op til det løn og aftale niveau vi har i Danmark. Det er selvfølgelig dybt beklageligt, at der på denne måde er gået klamphuggeri i det hele. Det er skadeligt for princippet om at fagforeninger uden for LO-familien lovligt skal kunne have deres overenskomst i fred, hvis den i øvrigt lever op til det generelle aftaleniveau for branchen og derfor tåler et nærmere eftersyn.
I Danmarks Frie Fagforening har vi være involveret i flere lignende faglige konflikter. Den største af dem var den årelange blokade mod Natresturant La Cabana i Herning. Her blokerede LO-forbundene mod den overenskomst vi havde mod restauranten og som var bedre end det der blev krævet fra LO-fagbevægelsen.
Situationen er, som jeg forstår den på Vejlegården , at Amin ikke slavisk følger Krifa overenskomsten; men aflønner sine ansatte bedre. Så langt så godt; men hvorfor pokker så indgå en overenskomst med et fortagende der beviselig har en ringere aftale? Det får jo fokus bort fra det som sagen egentlig skulle handle om,nemlig aftalefriheden. Den ædle sag skades derved!