Restaurant Vejlegården

Henrik

/ #27 STOP INSTITUTIONS TYRANNIET

2012-08-28 17:36

Frihed på arbejdsmarkedet - vi lever i 2012 ikke 1912. Fra slutningen af 1800-tallet har vores arbejdsmarkedsmodel ikke fornyet sig i tilstrækkeligt omfang. Det var i det forige århundrede, vi fik ligestilling imellem mænd og kvinder, vi fik menneskerettigheder og vi blev medlem af EF senere EU. Meget skete, men arbejdsmarkedsmodellen forblev på mange måder uændret. Hvis vi i dette århundrede skal bevare den velstand, vi har bygget op igennem de sidste mange årtier, skal vi have en arbejdsmarkedsmodel, der er fuldt med tiden! og der respekterer de moderne principper, vores samfund bygger på her i det 2100-århundrede.

Nogle af de ting vi skulle genoverveje er efter min mening:

- Fagforeningsfrihed, fuld og reel. Retten til selv at bestemme, lønmodtageren skal fuldstændig selv kunne vælge frit mellem at være eller ikke være medlem af en faglig organisation, uden at blive udsat for pres, mobning eller anden form pres fra organisationer. Det skal bygge på det frie valg lønmodtagere og arbejdsgiver dog indenfor og rammer som evt. sættes af staten i form af minimumskrav. Så der ikke opstår en tvist med importeret billig arbejdskraft. Det må aldrig have betydning for den enkeltes muligheder, for at yde en god arbejdsindsats og forhandle sig til god løn og arbejdsvilkår.

- Aftalefrihed på arbejdsmarkedet. Man skal aldrig være tvunget ind under en bestemt overenskomst, mod sin vilje, men frit kunne aftale individuelle ansættelsesvilkår, indenfor rammerne af en lønmodtager lov.

- Ligestilling mellem kønnene, fuld og reel. Alle lønmodtagere skal kunne yde på arbejdsmarkedet uden, at der tages hensyn til køn.

Det kan blive svært, at få gennemført eller få politikerne og de mange organisationsfolk i LO, FTF, DA i tale. Eftersom de har vænnet til, at skulle lave regler for os alle sammen uden hensyn til den enkelte borger. Jo større muligheder vi har, som ansvarlige borgere, jo større individuel frihed får vi jo bedre og bliver vores demokrati samt vores udvikling af de samfundsværdier vi har. Det ikke ødelæggende at give magten tilbage til borgerne, det er tværdigmod meget givende for os.