sporjylland.dk

js

/ #49 flyt banegården

2016-12-03 15:33

Flyt banegården Jeg er helt enig i Nils Ellif Hansens indlæg 16/11 om Win-Win-situationen ved at flytte banegården. Nu får Aarhus en oplagt mulighed for at rette fejlen, som Aarhus Byråd med rådmand Würtz i spidsen gennemtrumfede, med elektricificeringen af Aarhus H.

De to løsninger BaneDanmark foreslår, bliver meget dyre måske 1 mia kr., og vil i byggeperioden, om muligt, gøre trafiksituationen i Aarhus endnu mere kaotisk .

Ser man lidt fremad, er det spild af Togfondens og borgernes penge. Specielt må det for byerne nord for Århus, være svært at acceptere, Aarhus som en sækbane.

Nyt er, at regeringen har sagt klart nej, til yderligere støtte til Aarhus Letbane. Rådmand Würtz, jeg tror du elsker Letbanen mere end den gamle Hovedbanegård, så hvis du får BaneDanmark til at finansiere en letbane til den nye Hovedbanegård, er det en win-win-situation med mulighed for et gratis shuttlebane  til E45 og parkeringspladser og måske også nye cykelstier.

NB: en sidegevinst kunne blive, at den planlagte Marselistunnel, som regeringen også har sagt nej til, nu i stedet kan blive afløst af en billig vej til havnen gennem banegraven, hvis behovet stadigvæk er der ? 




Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...