Bevar Københavns naturhistoriske kronjuvel!


Gæst

/ #508

2016-09-14 08:37

1.De grønne områder i og omkring København er byens "Lunge" i bogstavelig forstand: Det er den eneste modvægt vi har mod den massive og tiltagende luftforurening i byen.
2. Det er politisk utroværdigt på grænsen til det løgnagtige, at tale om en grøn vækst, når politikere på alle niveauer gennem de sidste 15 år systematisk har givet og stadig giver tilladelser + dispensationer til at dække hvert et nyt grønt område i Hovedstaden/ Hovedstadsområdet massivt med bygninger og veje. Det skal stoppes nu - lige nu - hvis der skal være håb om, at den sidste rest af troværdighed skal bevares.
3. Det samme gælder arbejdet med folkesundheden: Ved igen at skære i Amager Fælled, har politikernne tillige tilsidesat den evidens der ligger, for at nem adgang til grønne områder er væsentlige i kampen mod den eksploderende folkesygdom: Stress - som jo nettop er langt mere udbredt i byer som København end i landområderne.

Dette er bare 3 af mange mulige grunde til at så stort et område på Amager Fælled, som der her er tale om, må og skal bevares som natur. At det også er en helt unik natur, der på denne måde kan bevares, det anser jeg antager jeg må være selvindlysende selv for politikere, at indse nødvendigheden af.
Birgitte Kamby