Luk Grimhøjmoskeen


Gæst

/ #134 luk grænsen nu

2016-03-07 15:49

Islamforsker og professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Mehdi Mozaffari fortæller, at der er forskel på råd og rådgivning, da dele af sharia ogsåkan være ganske fredelige ting.

»Ritualer og bøn er ikke truende for et dansk samfunds fundamenter. Det er ikke et problem. Men de dele, der omhandler manglende ligestilling mellem mand og kvinde og menneskerettigheder er problematiske,« siger Mehdi Mozaffari til BT.

Det kan meget vel blive mere og mere udbredt, at vi ser tilfælde af sharia-rådgivning i det muslimske samfund. Og det er et massivt problem, mener islamforskeren.

»Når der kommer mange migranter til Europa, kan det forstærke imamernes positioner og dermed skabe mere plads til sharia-rådgivning. Jeg kan ikke se, at det er positivt, hvis der kommer en guddommelig lovgivning, der bliver praktiseret i et land med en lovgivning, der er skabt af demokrati,« siger Mehdi Mozaffari til BT.

Udbredelsen af sharia-rådgivning tror Mohammad Rafiq også på. I 2009 fortalte han til Ekstra Bladet, at Danmark kan være smadret inden for 10-15 år. Den udtalelse holder han fast i.

»Det er blevet værre og værre over de seneste fem år. De korrupte imamer og salafister kan smadre landet på få år,« siger Mohammad Rafiq til BT.