Dansk velfærd tilbage til danskerne NU


Gæst

/ #127

2016-02-14 15:36

Lokale købmænd lider under sortbørshandel

Ukendte har i flere år solgt fødevarer til asylansøgerne i Bolderslev og Uge på ulovlig vis, siger købmand.
Fakta
På tværs af kommuner

Benny Brandenhoff har flere gange anmeldt sortbørshandlen til kommunen. Ifølge ham har de handlende en rute, der går fra kasernen i Sønderborg over asylcentrene i Aabenraa Kommune til en skolegård i Sommersted, hvor de stopper og sælger varerne.

Kontrolgruppen afviser ikke denne tese.

BOLDERSLEV/UGE: Mindst tre gange om ugen kører hvide, udlejede varebiler fyldt med fødevarer, tobak og andre forbrugsvarer hen på parkeringspladsen foran asylcentrene i Bolderslev og Uge.

Og det er et problem for de lokale købmænd, forklarer Benny Brandenhoff, daglig leder af Købmand B Brandenhoff i Bolderslev.

– Siden slutningen af 2014 er de kommet hertil for at sælge varerne, selv om de ikke har tilladelse til det, fortæller han og fortsætter:

– Det rammer os købmænd, for de sælger varerne til underpris og tager dermed flere af vores kunder, lyder det.

Alvorlig sag

Hos Aabenraa Kommune bekræfter Leif Jørgensen, konsulent ved kommunens kontrolgruppe, at der har været flere anmeldelser om sortbørshandel ved asylcentrene.

Det er dog endnu ikke lykkedes kontrolgruppen i samarbejde med Skat at tage sælgerne på fersk gerning.

– Men vi tager sagen utrolig alvorligt, og det har vi gjort, siden de første anmeldelser kom i slutningen af 2014. Handel fra bagsmækken på hvide varebiler tyder ikke på at være lovlig, siger han.

Lars Møldrup, fagchef for Asyl Syd i Tønder Kommune, vil følge op på sagen, da han ikke har hørt om ulovlig handel.

– Dem, der kommer og sælger varer på asylcentrene, har hidtil haft papirerne i orden. Jeg har ikke hørt om, at der skulle foregå noget ulovligt, men det er selvfølgelig noget, jeg vil følge op på, fortæller han.

Den eneste kommentar fra borgmesteren i Aabenraa er at der kun til at begynde med var anmeldelser om det men ingen nu

Og han tilføjer det eneste problem har været at der var blevet stjålet æbler i en privat have. Altså han lukker øjnene for det..

Integrationen er og bliver total fejlslået. Med de uduelige politikker vi har ikke kun på Chr. borg men også ude i kommunerne