HELT UD AF EU NU!

Holger Danske

/ #207

2015-11-30 18:59

En gruppe flygtninge beskriver, hvordan deres ophold i en lille sjællandsk landsby føles som et 'fængsel'. Både transportmuligheder og vejrforhold er for dårlige, mener de. 

»Det er ni måneder siden jeg kom til Hammer. Det regner og regner. Jeg kommer ikke ud og har ikke hus,« fortalte Omar Husein søndag til et tv-hold fra.

Han er en af de 17 syriske flygtninge, som siden marts måned i år har boet i en nedlagt skolefritidsordning i landsbyen Hammer i Næstved Kommune. Dengang blev de budt velkommen af flere af landsbyens beboere, med blomster og åbne arme.

Læs også:

Siden da har forholdene i den lille landsby dog ikke levet op til flygtningenes forventninger, og kontakten med de omkring 150 lokale beboere i byen er nærmest ikke eksisterende.

Læs også:

Flere af de lokale beboere fortæller således til tv2, hvordan flygtningene holder sig meget for sig selv og undgår kontakt. Samtidig mener flygtningene ikke, at lokalbefolkningen udviser interesse for dem, og at de ikke engang bliver hilst på, selvom de passerer hinanden på gaden.

Læs også:

Transportforholdene lever heller ikke op til forventningerne, og de syriske flygtninge er utilfredse med, at Hammer ikke har sin egen busforbindelse, mens flere af de lokalebeboere har egen bil, nogle endda to.

»Det er ikke rart at bo her i Hammer. Det føles som om vi lever i et fængsel, og vi føler os helt isolerede,« siger en af flygtningene Mohammed Tosun til tv2.

Læs også: 

Ifølge tv2 siger flere eksperter, at integrationen af netop syrere går dårligt. Det skyldes blandt andet, at mange af dem kommer fra rimeligt gode kår, og derfor har høje forventninger til deres ophold i Danmark.

Læs også:

Kritikken af flygtningeforholdene i Danmark er ikke ny, og i sidste uge rasede debatten også. Her handlede det om en teltlejr for flygtninge i Nordjylland.

Den 37-årige flygtning Eric Arpanani beskrev over for et tv-hold fra DR, hvordan teltene var kolde, og uden varmt vand og lægehjælp.

»Vi troede Danmark var et rigt land, men vi skal vente her i den kolde luft. Vi er chokerede,« fortalte han til DR.

( citat fra BT )
 
Og tilføjet de har kun en cykel og alle vi danskere har både hus og 2 biler
 
Ja hvad vil de her hvorfor tager de ikke bare hjem igen når det nu er så dårligt
 
Og til Syrerne vi glemmer aldrig 4 februar 2006 Hvad vi i her?