BevarSVKpåGammelDok

Per Bjørholm Madsen/Galleri 5 Middelfart

/ #107 Bevar Gammel Dok

2015-11-27 10:58

I 23 år har jeg og min kone haft galleri i Middelfart. Mange af de kunstnere vi har udstillet har oplevet en periode i Gl. Doks værksteder. Netop der er der rum og teknik til de mangfoldige udtryk. Netop det at arbejde og mærke metropolen København, som har så mange referancer inden for kunst. Netop referancer som man har brug for som kunstner. Referancer både til nationale aftaler , men i endnu højere grad internationale forbindelser. Den kombination af værksted og udsyn, er særdeles vigtig for en kunstner. Så bevar dette unikke sted, hvis man vil noget positivt med den meget sarte kunstverden vi har i Danmark.

Det er jo ret klart at der ligger en politisk holdning bag dette angreb på kunstens værksteder. Dansk Folkeparti, som helt sikkert er den onde i dette spil, har om noget parti afsky for kunstens verden. Gang på gang bagatelisere, snakker ned og forhåner de seriøse kunstnere og deres arbejde. Deres holdning er at kunst skal have et såkaldt nationalt udtryk. "Kunst" der forherliger deres nationale politiske holdninger. En holdning der skal give udtryk for en slags :massernes fælles folkelige historie, udtrykt i en ganske smal og ens "kunstneriske" udtryk. 

Den ærede formand for Folketinget, som hver dag ser på to store malerier af maleren Olaf Rude, kan jo tænke på hvad selv samme kunstner engang sagde, netop om dette emne: " Alt god kunst er national. Alt national kunst er dårlig".

Bevar Gammel Dok. Bevar dette unikke sted midt i København.