Imod Lukning af Irak-kommissionen


Gæst

/ #43

2015-06-29 15:17

Skal vi til at feje noget ind under gulvtæppet igen? Ja, jeg ved godt det efterhånden er en meget gammel sag, som mange har glemt. Desværre er jeg bange for, at hukommelsen også svigter for mange danskere, når det kommer til Irak KRIGEN. Vi deltog i en KRIG, hvor danske soldater myrdede mennesker. Det må betragtes som en temmelig alvorlig affære, som der skal en MEGET god grund til at deltage i. Var der så det?
Nej.
Man ville gøre has på "axis of evil", som Bush Jr. udtalte det. Det irakiske regime sad inde med masseødelæggelsesvåben, som de efter amerikanernes udsagn med garanti ville bruge til skræk og terror og bringe hele Mellemøsten i krig. Der var ingen grænser hvor ond og skruppelløs regimet var. Den daværende regering med Anders Fogh Rasmussen som statsminister garanterede den danske befolkning og Folketinget, at der vitterligt var masseødelæggelsesvåben flere steder i Irak, som det nødvendigt at fjerne, inden Ragnarok gik løs. Hussein ville ikke udlevere dem frivilligt, så nu måtte man stå sammen i Vesten og fjerne dem med magt.
Man fandt aldrig disse omtalte masseødelæggelsesvåben, som var en afgørende faktor for at gå ind i Irak med tab af 100.000 menneskeliv som konsekvens. Det er et faktum.
Det er et faktum, at Danmark deltog i en blodig krig uden et gyldigt grundlag. Vi vil have svar på, hvordan vores daværende regering kunne forsvare at meddele os, at der var grund nok til at gå i krig. Hvor havde de oplysningerne fra? Løj amerikanerne og den danske efterretningstjeneste? Hvis regeringen handlede i god tro, hvorfor er de så ikke interesserede i at få renset deres navn?
At en Venstre regering nu som en af deres første indgreb vælger at lukke kommissionen virker uhyre mistænkeligt. Ingen er skyldig til det modsatte er bevist (med undtagelse af flygtninge og bistandsklienter) og det er vigtigt at få belyst baggrunden for disse uhyrligheder, der blev begåede, så vi kan stille nogen ansvarlige. Det er det mindste vi kan gøre over for de mange ofre, der har været i forbindelse med invasionen i Irak.
Jeg håber meget, at regeringen og Anders Fogh handlede i god tro. Krig er brutal og sidste udvej, og hvis man ikke har afsøgt alle andre løsninger, vil jeg mene, at krigsgerningen er et udtryk for ondskab.
Jeg vil gerne vide, om Danmark i 10 år har været ledet af onde mennesker. Det er der nok også mange andre, der vil vide. Det er svært at udføre politik med fuldstændige rene hænder, men man skal saftsusemig have en meget god grund til at gå i krig. Det SKAL vi vide. Det er vores alles demokrati, og vi SKAL kræve, at vi kan have tillid til vore folkevalgte. Hvis vi lader stå til, mister demokratiet sin værdi, og vi mister vores indflydelse til nogle færre magthavere.

Med venlig hilsen,
John Tønnersen