Legalisering af cannabis i Danmark

Eye of the Beholder

/ #47

2014-07-05 13:01

Underskriftindsamlinger! Hvor vil I hen med det?

Forstå nu sagens kerne. Dybest set handler det hverken om sundhed eller fornuft.

Legalisering af cannabis står ikke lige for døren.

Det kræver en helt anden politisk kultur at kunne legalisere cannabis end den vi ser i dag. En legalisering vil ikke falde i god jord for hele det maskineri som er beskæftiget på karrusellen. Lige fra toppen af justitsministeriet og hele vejen ned til bunden af politietaten er der rigtig mange som er beskæftiget med at bekæmpe cannabissens købmænd – og med den nuværende regerings velsignelse – dens brugere, som bliver straffet langt hårdere end tidligere.

Men var det mon regeringens intension, at stramme så voldsomt op? Eller er symbiosen imellem politiet og justitsministeriet bare så stærk, at den lever sit eget liv og styrer politikerne som marionetdukker? Jeg tror ikke politikerne får mange thumbs-up’s fra embedsmændene i justitsministeriet når de spørger til konsekvenserne af frigivelse af cannabis. Her er man også bekymret for at cannabissens købmænd vil begynde at ernære sig ved rigtig kriminalitet.

Hvis politikerne legaliserer cannabis vil det være en stor gren på stammen af hele det kriminelpræventive apparat som bliver skåret af. Det vil ikke blive modtaget med begejstring.
Det skal jo helst være rart at gå på arbejde og det er ikke helt – når man nedlægger taskforces og afskediger i rækkerne under sig.

Når cannabis bliver legaliseret, bliver det på initiativ af en regering som ikke synes det er rimeligt at holde 200.000 brugere som gidsler til glæde for et bureaukratisk retssystem.


Må socialdemokratiet blive belønnet efter fortjeneste ved næste valg.