Bevar Kongsvang Station


Anonymous

/ #3 Debatindlæg, bragt i bl.a. Århus Stiftstidende

2014-06-03 20:29

Rejsekortet på Aarhus Nærbane (Århus Stiftstidende 24/4-2014)

Der kan siges meget om Rejsekortet, og der bliver sagt meget om Rejsekortet! Men en ting ligger helt fast: Når der på afgangsstationen er mulighed for at checke ind, skal der også kunne checkes ud på ankomststationen.
Den paradoksale situation, hvor netop udcheckning ikke har været mulig, opstod, da togene på Aarhus Nærbane begyndte at køre igennem fra Grenå til Odder. En rejse på Rejsekortet påbegyndt i Hornslet kunne ikke afsluttes på reglementeret vis i Tranbjerg. Rejsekortstanderen manglede ganske simpelt!
Dette har Midttrafik heldigvis rådet bod på ved at sætte Rejsekortstandere på Odderbanens stationer.
Dog blev det administrativt besluttet, ifølge tilgængelige dokumenter fra Midttrafik, at der ikke skulle opsættes standere på stationerne Kongsvang, Vilhelmsborg, Egelund og Assendrup. Passagertallet skulle angiveligt være for lavt. Og besparelsen hævdes at være en halv million kr. pr. station.
Nu må man vist ikke kritisere en embedsmand i funktion, men det ligner et prokuratorkneb af de større, at netop denne halv million kr. pr. station - ligeledes ifølge dokumenter fra Midttrafik - er gået hen og blevet et af hovedargumenterne for at nedlægge de fire stationer. Så kan man lige pludseligt spare penge ved at nedlægge stationerne - penge, som ifølge al logik allerede skulle have været anvendt for at lukke hullerne i Rejsekortsystemet på Nærbanen.
Eller handler det om administrativ manipulation, så Midttrafiks perspektivløse ønske om nedlæggelse af de fire stationer kort tid før ibrugtagningen af Letbanen bliver gjort mere spiselig for de besluttende regionspolitikere.
Jeg føler mig bestemt ikke tryg ved denne form for administrative beslutninger.

 

Indsendt af: Jesper Sejersen, Lindevej 8, 8260 Viby J