Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #3861

2014-01-25 18:04

Først Tak for godt initiativ! Så til sagen. Hvis det er så god en investering for Goldman Sachs - de ville aldrig kigge på en dansk virksomhed hvis ikke indtjenings muligheden er massiv- er det en god investering for danskerne - for os som skatteborgere. Lad os tjene de penge. I massiv angst for at lade staten investere - os selv !? Er man villig til at forære pengene væk? Skulle det forestille sig at være god økonomisk politik ?- eller blot en hurtig mulighed for at indregne de 8 mia i BNP - så der på den korte bane kan præsteres et flot kvatalsregnskab? At regeringen tilmed er villig til at indgå en aftale med så tvivlsom en invest gigant - med så mange lig i lasten (filmen "inside job"- kan varmt anbefales)for slet ikke at tale om den forventeligt skattetænkning. Er regeringen ikke ved at blåstemple udenlandske firmaers skatteunddragelse? Er bange for at aftalen bygger på ærefrygt. Corydon og Co' må være blevet sweet- talk' et af top tunet business- men, der kan sælge varen og som kan forhandle denne type deals hjem med bind for øjnene. Får en til at tænke på de mange fejlslagne tog-og it-projekter danskerne må betale af på de næste mange år - at bemærke uden at ha fået noget for pengene
. Penge der kunne være gået til bedre velfærd - eller for den sags skyld - skattelettelser. Kontrakter forhandlet af embedsmænd!
Desuden plages denne sag også af arrogance og bedreviden! Aftaler af denne dimension skal ikke lukkes før hver en sten er vendt- og er der danske investorer, der efter de sidste ugers offentliggørelser af handlen ønsker at "købe" Goldman Sachs aftale - skal de ikke affejes med at "det er for sent". Det må da for pokker også være i regeringens interesse at en dansk virksomhed kan forblive fuldt på danske hænder - kan blive helt bange for om Corydon m.fl. Har mistet al fornuft - eller hvem de i det hele taget er sat på "borgen" for at tjene? Med den nye offentlighedslov får vi det måske ikke af vide? Hvis vi ender med at tabe til Goldman Sachs/Corydon & co - håber jeg der er en vaks journalist derude - der tør stille de rigtige spørgsmål igennem de næste mange år - så vi alm mennesker løbende kan følge med i konsekvenserne, og stille de ansvarlige til regnskab for deres handlinger. Tab kan hentes hjem blandt deres ligestillede - og ikke som vanligt blandt de svageste. Og hvad skete der med Dong? Mon ikke tabet hentes hjem på varmen? Måske varmefri søndage? Eller Antallet af vindmøller sættes op, og placeres uagtet de mange øk. og sundhedsskadelige gener de påfører de mennesker der bor omkring dem.