afskaf pension til folketingsmedlemmer


Gæst

/ #265

2013-07-31 06:52

Jeg vil gerne forklare hvorfor, jeg har skrevet under.
Det er fordi borgerlige ombud, som folketingsmedlem, byrådsmedlem , amtsrådsmedlem ( nu Region ) er ikke ment som lønnede hverv. Men , jeg ved ikke hvornår, er det blevet en meget lukrativ indtægtsform.

Der er ikke mødepligt.

Folketingsmedlemmet behøver slet ikke, at være tilstede på Christiansborg. De kan fortsætte i deres normale erhverv og bo i Jylland.
Altså som Brixtofte, der også var Borgmester - og også fik løn der - , var, siger og skriver, 2 gange på et år i Folketinget i et par timer. Til fuld årsløn. Det var før sagen. Ganske normalt i Folketinget. Og Mimi Jakobsen, Generalsekretær i Red Barnet, der ikke engang anede, hvad der foregik i hendes lønnede Folketingsplads i børnetemaer. Pinligt. Men helt normalt.

Der er også fuld løn i Folketingets 4 måneders sommerferie.

Folketingshvervet skal tilbage til det, det er. Et borgerligt ombud, der netop ikke må være en økonomisk interesse. Det er hele ånden og meningen med det repræsentative demokrati, at hvervet er nonlukrativt tillidshverv. Der bliver betalt diæter for de faktiske omkostninger til rejse til indkaldte møder. Men INGEN løn eller andet.