Nej til kæmpe transformerstation i den grønne kile

Christine Hvidberg

/ #31 Transformatorstationen skal til Avedøre Holme

2013-06-04 15:56

Den foreslåede transformatorstation er en enorm fabrikshal, og sådan en bygning hører hjemne i et industriområde, ikke i det åbne landskab, og samtidig tæt på beboelse og rekreative områder. Avedøre Holme er den mest oplagte placering, da det i forvejen er et industriområde, og en kæmpe hal ikke vil genere nogen.

Man kan regne ud, hvor meget den naturlige placering på Avedøre Holme vil fordyre projektet, men man kan ikke regne det tab ud, som placeringen i Ishøj vil medføre for alle os, der færdes og bor i nærområdet. Hvad er sundhedsproblemerne, værdien af en udsigt eller af cykelture langs Winthersmindevej til Ishøj Dyrepark? Det udsendte materiale omtaler området sådan her: "...i landbrugslandskab med marker og spredt bebyggelse præget af motorvej, lysmaster og luftledninger." Man glemmer lige at nævne beboelseskvarterer i Taastrup, rekreative områder med stisystemer og de hundredevis af mennesker, der hver dag nyder det åbne landskab på vej til og fra arbejde.

Lokalplaner er til for at sikre en fornuftig udvikling af områderne, og en transformatorstation vil være første skridt i retning af at ødelægge de grønne områder langs motorvejene fra Ishøj strand til Ledøje. HVAD BLIVER NÆSTE SKRIDT? Mere industri? Når der først er begyndt at komme industrilignende bebyggelse i et område, viser al erfaring at det fører til mere udbygning.

Placeringen af kæmpehallen i Ishøj er forfejlet, og transformatorstationen skal flyttes!