Forbyd køb af seksuelle ydelser

Danmark er det eneste land i Skandinavien, der stadig tillader køb af seksuelle ydelser, på trods af at prostitution i Danmark defineres som et socialt problem. Evalueringen af det norske forbud mod køb af seksuelle ydelser viser at forbuddet har reduceret omfanget af handel med mennesker og samtidig ikke har medført øget vold mod kvinder. Intet påviser at prostitution skulle være blevet en mere lyssky industri end den hidtil har været og i Sverige har forbuddet  haft samme positive effekt som i Norge, samt ændret unges holdninger til at købe andre mennesker til seksuel tilfredsstillelse. I alt støtter omkring 80 % af den svenske befolkning i dag et forbud. Også Island, Nordirland og Canada har nu indført et forbud mod køb af seksuelle ydelser.

Lande der har legaliseret bordeldrift har haft et stigende antal drab på prostituerede. 21 er blevet dræbt i Tyskland, 127 er blevet dræbt i Holland og 5 er blevet dræbt i New Zealand. Flere bordeller i Red Light District i Amsterdam er i dag blevet lukket som følge af identificeringen af trafficking-ofre.

I februar 2014 vedtog EU-parlamentet en anbefaling til medlemslandene om at indføre den nordiske model. Du kan læse mere om anbefalingen HER

Køb af seksuelle ydelser opretholder en kriminel industri som presser sårbare og udsatte mennesker ind i prostitution. At betale andre mennesker for at stille deres intime kropsdele til rådighed er i sig selv en voldelig handling, der øges af købernes ligegyldighed, overfor de mennesker der af forskellige årsager ender i prostitution.

Sexkøberne glemmes i debatten om prostitution. Fokus lægges primært på ideologien om det frie valg, på trods af at det er køberne af seksuelle ydelser der udfører de kommercielle overgreb. Sexkunderne skal ikke længere kunne beskytte sig bag sætninger som "Hun har jo selv valgt at være luder" - for det er ingen undskyldning for, at udnytte, voldsudsætte eller krænke andre mennesker.

Der tales om rettigheder for prostituerede – rettigheder, der med et trylleslag skulle udradere stigma, dårligt arbejdsklima, psykiske problemer, voldelige kunder, alfonser, bagmænd og andre problemer. Med rettigheder må vi formode, at der menes fagforeningsret. Problemet med det velmenende forslag er en fuldkommen mangel på indsigt i prostitutionsverdenen, hvem der styrer og hvordan den i realiteten fungerer.

Fagforeningstanken for prostituerede er ikke ny. Den har været en rettighed siden 2001 i Tyskland og Holland, og må betegnes som en kæmpe fiasko.  Ud af Tysklands ca. 400.000 prostituerede, har kun 44 fået en ansættelseskontrakt.  I Holland er det ikke anderledes. Fagforeningsretten har ikke ændret på sikkerheden. Prostituerede er stadig voldsomt overrepræsenteret i  både volds- og mordstatistikkerne.

Da det er både nemt og billigt at etablere sig i lande med legal rufferi, er det en lukrativ forretning for kriminelle. I stærk modsætning til Sverige og Norge, hvor man er nødt til konstant at flytte ”virksomheden” fra sted til sted hvilket er dyrt, besværligt og gør kundekontakt vanskeligt, fordi både politi og naboer holder øje og man ikke bare uden videre kan annoncere på internettet. Den eneste måde vi kan minimere rufferne og deres udnyttelse af prostituerede, er ved at indføre et forbud mod købesex.

Lad os sætte et kulturelt og lovmæssigt punktum for disse kommercielle overgreb. Lad os tvinge Regeringen til at tage et samfundsmæssigt og socialt ansvar. Lad os sende et signal til resten af verden om, at udnyttelse, handel eller vold ikke længere tolereres i Danmark, og at den som køber sig retten til at ejakulere i eller udover et andet menneske, vil blive straffet hårdt.

Ifølge Rigspolitiet er der i Danmark er blevet identificeret omkring 2.500 ofte for menneskehandel inden for de seneste ti år. Det skønnes, at 90 % af dem har været handlet ind i prostitutionsindustrien. Ifølge en undersøgelse af efterspørgslen efter prostituerede, udført af Rambøll, viser det sig, at 15 % af den mandlige befolkning har betalt for sex og at hver syvende sexkøber ingen skrupler har med, at købe handlede kvinder til at dække deres seksuelle behov. Flere kvinder med prostitutionserfaring har understreget den voldelige struktur i prostitution, hvor køberne er anonyme og derfor ikke behøver at stå til ansvar for deres handlinger. 

Regeringen løb fra deres løfte om at indføre et forbud mod køb af seksuelle ydelser. Lad os stå sammen om at presse regeringen til at tage et socialt ansvar og beskytte de mennesker der udnyttes i sexindustrien. Lad os stå sammen i ønsket om at få kriminaliseret dem der opretholder de kommercielle overgreb og lad os stå sammen om at tydeliggøre at vi ønsker at dem der køber sig til seksuelle ydelser skal stå til ansvar for deres handlinger og straffes for det.

Hjælp os i kampen om et forbud mod køb af seksuelle ydelser!

Giv os din underskrift og del indsamlingen - lad os vise Regeringen, at vi er mange, som tør at tage et socialt ansvar! De kan ikke blive ved med at ignorere vores stemmer.

NetværksgruppenFor kvinder med erfaring fra og som er ude af prostitution.

www.netvaerksgruppen.dk


Netværksgruppen - For kvinder med erfaring fra og som er ude af prostitution    Kontakt forfatteren af dette andragende