Udbyg Aarhus midi-havn som en maxi-havn ved Glatved uden landtransport mellem havne

Gør som Stockholm, udbyg Aarhus midi-havn som en maxi-havn 50 km væk ved Glatved. Så undgås miljøskadelig landtransport til og fra en MAXI-havn.

Nutidens 3E maxi-skibe med ca. 19.000 containere stikker 16 meter, og Evergreens nye Ever Ace med 24.000 stikker 17 meter. Altså skal ca. halvdelen af- og på-læsses før og efter skibet har været i Aarhus midi-havn, hvor dybden er 14 meter. Typisk i maxi-havnen Rotterdam med 24 meters dybde, hvorfra de så sendes med lastbiler til og fra Aarhus midi-havn.

Som nu gerne vil udvides. Dog ikke i dybden, men med ekstra land i bugten. Og i baglandet med store områder til ’dry ports’. Med udsigt til mange flere lastbiler mellem Rotterdam og Aarhus.

Landtransport i stedet for søtransport er i strid med EU’s ’from road to sea’ princip. Og bør derfor begrænses, også fordi det er miljøbelastende. Enten ved et forbud mod maxi-skibe i midi-havne. Eller ved at pålægge landtransport af containere mellem to havne høj afgift. Eller ved at overtale Aarhus midi-havn til at gøre som Stockholm, der byggede en maxi-havn 50 km mod øst for at undgå landtransport fra Gøteborg. Aarhus kan nemlig også bygge en maxi-havn 50 km mod øst ved Glatved, der med 18-20 meters havdybde er forberedt på de næste generationer af maxi-skibe.

Glatved, Stignæs og Åbenrå er Danmarks tre naturlige dybvandshavne. Kun Glatved ligger direkte ud til sejlruten, og på den rigtige side af Storebæltsbroen og lods-området ved Hatter Barn og Rev.

Som en ø-havn med motorvej ud til kajen bliver Glatved Dybvandshavn en grøn havn, som ikke belaster strandmiljøet, da dens ’dry ports’ ligger i baglandet, hvor de altid kan udvides. Og en ø-havn kan leve op til de strengeste amerikanske sikkerhedskrav og dermed stå for hovedparten af Europas eksport til USA.

Containertrafikken forventes især at vokse mellem Østasien og Østeuropa. Her Og her vil maxi-skibe kunne sejle direkte til Glatved og omlæsse med mindre feederskibe til og fra Østersøen og Nordsøen. I stedet for først at sejle til Rotterdam med varer til Vesteuropa, og senere risikere at gå på grund ved Bremerhaven med varer sendt videre til Østeuropa på en flod af lastbiler.

Detaljer: MegaHavnGlatved.nu

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Allan Tarp vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...