Pension udenfor Europa

Hvis en dansk førtids- eller folkepensionist, som er berettiget til pensionstillæg, vælger at bosætte sig udenfor Europa, mister pensionisten dette beløb, og skal klare sig for pensionens grundbeløb på under 6237 DKr. pr. md. minus skat til Danmark, mister sin stemmeret og skal selv tegne sygeforsikring.

Hvis man derimod flytter til et land indenfor Europa, får man alle tillæg og sygesikring med.

Det er urimeligt, at der skal være den forskel, så en pensionist, der har været med til at skabe det velfærdssamfund vi kender i dag, ikke kan få sin retmæssige pension med, hvis vedkommende vælger at bo udenfor Europa.

Det er ovenikøbet en fordel for samfundet, at pensionisten udrejser til et ikke EØS land.

Man kunne gavne livskvaliteten for mange af disse pensionister, ved at lade dem beholde den fulde pension og ældrechecken, ved en udrejse til et land udenfor Europa.

Som reglen er nu, beholder mange deres adresse i Danmark og nøjes med at være udrejst under 180 dage indenfor 12 mdr. blot for ikke at miste pensionstillægget.  Herved belaster de samtidig samfundet unødvendigt med boligsikring, medicintilskud, eventuel pleje mv.

En ændring af reglen bliver ikke dyrere for samfundet. Men det vil tværtimod spare samfundet for en formue til  kontrol, pleje, boligstøtte og alle de tillæg,  som en pensionist uden formue er berettiget til med bolig og adresse i Danmark.

Pensionisten får jo i forvejen pensionstillægget og ældrechecken, og kan ikke udrejse permanent, fordi man kan ikke overleve og få visa for kun grundbeløbet. Ved udrejse under 180 dage om året, bruges hovedparten af pensionen alligevel udenfor Danmark.

Her er virkelig tale om en win win situation til gavn for alle, uden det koster en bøjet 50 øre.

Så selvom du ikke er pensionist, og ikke ønsker at forlade fædrelandet, får du alligevel gavn af det i den sidste ende, hvis staten bruger den sparede formue til velfærd for landets ældre, som må lide under store nedskæringer på området.

 

Hvis du også synes, det er en uretfærdig regel, og gerne vil medvirke til at gavne livskvaliteten for en del pensionister uden formue, samt spare Det Danske Samfund for en formue, så medvirk ved din underskrift til ændring af reglerne her på SKRIVUNDER.NET, og send et link til alle dine venner.

 

Med venlig hilsen

Kurt Rasmussen


kurt rosenberg rasmussen    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at kurt rosenberg rasmussen vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...