Opfordring til bevarelse af Skulpturparken og Billedkunstnerværkstederne på Hollufgård i Odense.

Hollufgård_foto.pngBy- og kulturudvalget i Odense Kommune har besluttet nedlukning af Skulpturparken og Billedkunstværkstederne på Hollufgård i Odense med virkningfra d. 30/11 2022. 

Det er en beslutning, som vi er meget rystet over, og som vi finder vil være katastrofal både over for stedet som institution og for kunst- og kulturmiljøet i Odense og på Fyn. Vi vil derfor kraftigt opfordre til at beslutningen omgøres.

Hollufgård, der har eksisteret siden 1981, er et helt unikt kunstcenter med specialværksteder, atelierer, bolig til gæstekunstnere fra ind- og udland samt en smuk og varieret skulpturpark, som årligt besøges af mere end 40.000 gæster. Der er gennem årene etableret et enestående internationalt kulturelt netværk, der er afviklet utallige kurser og symposier og der er skabt betingelser for at kunstnerisk produktion foregår i et fagligt bæredygtigt fællesskab. Hollufgård er læringssted for kunstakademiets studerende, der afholdes kurser for byens børn og unge og stedets kunstnere udstiller og laver udsmykningsopgaver, der kan opleves i Odense, på Fyn, i hele landet og uden for landets grænser. Hollufgård er med til at at sætte Odense på det kulturelle landkort!

Fundamentet for det kunstneriske miljø er brutalt jævnet med jorden - vi opfordrer derfor kraftigt til, at der politisk findes mulighed og grundlag for en fortsat eksistens af Skulpturparken og Billedkunstnerværkstederne på Hollufgård. 

På vegne af Gæsteatelier Hollufgård          
Formand for Billedkunstværkstederne Hollufgård Frank Fenriz,
Formand for Gæsteatelier Hollufgård Niels-Erik Øhlenschlæger 

Medunderskrivere :

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Frank Fenriz Jensen tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...