Kig på fleksjobreformen nu !!!

HVIS DU SKRIVER UNDER - SÅ HUSK AT TJEK DIN MAIL OG BEKRÆFT DIN UNDERSKRIFT.


Hej Hr. Troels Lund Poulsen.

Nu må det være på tide at der bliver kigget på lovgivningen omkring fleksjob.

Der bliver gjort så meget ud, af at man som fleksjobber, skal være ligestillet med almindelige lønmodtagere, trods udfordringer enten fysisk eller psykisk – og 1000 tak for det !!
Jeg ønsker at blive betragtet som et ligeligt menneske trods svækket heldbred der gør, at jeg ikke er i stand til at varetage et 37 timers job.
Dog er der nogle ting som jeg slet ikke forstår, og som stiller os dårligt i forhold til almindelige lønmodtagere, og dem vil jeg gerne have en forklaring på, og meget gerne have at du tager et kig på og får rettet op på.

Jeg har sammen med en gruppe for fleksjobbere på facebook, fundet nogle punkter som vi gerne vil bede dig kigge på, da det er udfordringer vi støder på “ude i den virkelige verden”.


1.
Jeg syntes er dybt urimeligt, at når man er fleksjobber på den nye ordning, så er man alligevel begrænset sammenlignet med almindelige lønmodtagere, førtidspensionister eller fleksjobbere på den gamle ordning.
Nu stiller jeg et eksempel op:

En fleksjobber er ansat i en virksomhed 6 timer om ugen, og har ikke kunne finde et “lille job mere” på et par timer mere om ugen, som fleksjobberen mener godt at kunne klare.

Fleksjobberen har et ønske om at sælge sine hjemmestrikkede karklude som selvstændig, karklude som fleksjobberen sidder hjemme i sofaen og laver som hobby og afslapning.
Dette vil give fleksjobberen en selvtilfredshed, en anerkendelse af deres håndværk og hobby, og flere penge i statskassen, da fleksjobberen så ville betale skat af det indtjente i “karklud virksomheden”.
Men en fleksjobber på ny ordning, må ikke blive selvstændig, og må ikke lave sig selv et lille bi-job.
En førtidspensionist MÅ GERNE arbejde ved siden af sin pension, og oven i købet LOVLIGT tjene op til ca. 50.000-150.000 kr om året (afhængig af hvilken pension man får) ved siden af sin pension !!
Det er SUPER svært at finde fleksjob i Danmark.
Hvorfor kan vi ikke få lov at “skabe vores egne job” ved at blive selvstændige, hvis det betyder at vi bliver aktive på arbejsmarked ??
Hvorfor kan vi ikke få lov at skabe vores egne muligheder ??
Hvorfor må vi ikke have en hobby vi kan tjene en smule på, som både lønmodtagere, førtidspensionister og efterlønner kan ?

2.
At vores flekslønstilskud ofte kommer til at stå i rubrikken kontanthjælp på vores årsopgørelser, og det stiller os betydeligt dårligere i forhold til økonomiske godkendelser – det kan simpelthen ikke være rigtigt at vi som arbejdende fleksjobbere gør en indsats i samfundet, efter vores formåen, og alligevel skal vi straffes ifht vores økonomiske muligheder, fordi kommunerne putter os i en “kontanthjælps-kasse” økonomisk.

3.
Vores ATP bidrag, hvorfor skal vi betale mere til ATP end alle andre lønmodtagere ??
Burde den ekstra andel vi betaler til ATP ikke være mulig at indsætte på vores private pensionsordning ??
Forskellen er, at ved ATP er reglerne, hvis man er single vil ens børn ikke få noget hvis man dør før tid da det kun gælder for ægtefæller, men det kan de ved en privat tegnet pensionsordning.
Man får udbetalt ATP så længe man lever. Hvis vi dør, før hele vores opsparede beløb er udbetalt, går de heller IKKE til efterladte - de går retur i ATP's kasse.
En fuldtidsmedarbejder betaler ca 200 kr/måned i ATP - vi betaler 500 kr pr måned via kommunen og derudover for de effektive timer hos arbejdsgiver

4.
Det er dybt uretfærdigt, at en bonus bliver modregnet i flekslønstilskuddet. Almindelige lønmodtagere får netop bonus OVENI lønnen (selvfølgelig modregnet skat), men hos os bliver den modregnet. Det er ikke fair, for vi har da mindst lige så meget brug for "gulerødder".

5.
I nogle job har man en fritvalgsopsparing der sparer man 1 % af sin løn op hver måned. 1 gang om året får man den udbetalt feks her i januar. Som alm lønmodtager får du sammen med lønnen og det bliver medregnet i det. Men som fleksjobber bliver det medregnet i din løn, men så bliver 30 eller 50% modregnet i din fleksløntilskud alt afhængig af hvor meget du normalt får i løn. Så vi har faktisk kun noget ud af ca 20-30 % af den opsparing hvor en alm lønmodtager får noget ud af 60 % af den.

6.
Det er uanstændigt, at fleksjob løntilskuddet man får udbetalt, er proportionelt mindre, jo færre timer man kan arbejde - angiveligt for at "motivere" een, til at arbejde mere! - Man får jo kun fleksjob hvis ens helbred er virkelig svækket - og det timetal man er vurderet til at kunne arbejde, er ekstremt gennemchecket i forvejen, gennem at "presse een" i arbejdsprøvninger. Så der er jo ikke tale om manglende motivation - men om manglende evne, - hvilket et økonomisk pres, ikke kan lave om på. Dertil kommer, at tilkendelsen af fleksjob skal genvurderes - mange eller en enkelt gang, alt efter alder. Så den tryghed og ro den syge ellers kunne få undergraves.

7.
Nogle fleksjobbere oplever også at som ansat på f.eks. HK overenskomst optjener vi som en almindelig lønmodtager feriepenge til udbetaling med lønnen d. 1/5. Det modregnes i flekslønstilskud og stiller os derfor igen ringere.

8.
Det skal nævnes pension - fleksjobber er stillet dårligere end andre ansætte - vi får indbetalt pension kun af den løn, som arbejdsgiver betaler... fleksjobber får ringere vilkår som pensionist...
Vi betaler kun 500 Kr. til ATP. Jeg var i arbejde 5 timer om ugen og det blev udbetalt ca. 400 kroner til pension + 500 til ATP - 900 kroner om måned til pension... Da jeg arbejdede på fuld tid blev det indbetalt ca. 2500 kroner til min pension hver måned... det er forskel på 1400 kroner hver måned... jeg kommer til at mærke det som pensionist, hvis jeg lever så langt ... det bliver ikke sjov - en pensionist med dårlig helbred og uden penge

9.
En af de ting som jeg også syntes er et problem er at kommunerne tolker reglerne så forskelligt og bare sådan en simpel ting som vores "lønseddel" eller hvad man kalder den på flexlønstilskud ikke er til og gennemskue og det en jungle og kommunerne selv kender mange gange hellere ikke reglerne, hvilket fagforeningerne også bekræfter, men om det lige skal med her ved jeg ikke.

10.
Vores effektivitet. Altså nogle skal arbejde 20 timer, men får så kun løn for de 10 timer, fordi deres fleksjob konsulent (målt) at det er deres effektiv arbejdsindsats. Hvis man gjorde det samme for alle ansatte, kunne man måske spare landet for penge. Jeg har gang på gang fået at vide at INGEN er 100% effektive. Men måske de kun er fleksjober og ikke almindelige dødelige. Så dem på andre områder kun fik betalt løn når de lavede noget som havde med deres job at gøre.

11.
Hvorfor skal der i grunden være ordning ny og gammel i flex, hvorfor er vi dårligere stillet når man er blevet syg efter den nye trådte i kraft burde regler ikke være lige for alle . betaler vi ikke alle den samme skat . hvorfor skal nogen straffes når de yder det i samfundet de kan trods fysisk eller psykisk sygdom er vi ikke et land som passer på vores "svage" hader det ord , ja men hvorfor når regler laves om skal de ikke gælder over hele linjen. Hvorfor kan vi ikke være ligestillet, og alle være som på gammel ordning, hvor også kommunerne kunne finde ud af reglerne ?
12.
Skønt vi betaler fuld ind til flexydelse altså efterløn for fleksjobbere, så er vores udbetalingssats mindre end hos alm.lønmodtagere, hvorfor skal vi have mindre til den tid?

13.
Vi fleksjobber ikke kan tilbydes lønforsikringen, da vi er ansat som fleksjobber, ikke er omfattet af dagpengelovgivningen, som man skal være for at kunne lønforsikringen. Dette er også diskriminerende, da vi ikke kan sikre os via den forsikring. Samt at ved nogle diagnoser blir vi også ramt med andre forsikringer, der ikke kan tegnes.


HVIS DU SKRIVER UNDER - SÅ HUSK AT TJEK DIN MAIL OG BEKRÆFT DIN UNDERSKRIFT.