STOP Fleksjobreformen

MH

/ #157 Re:

2012-03-08 12:19

#14: Den positive -

Jeg tror du misforstår noget kære Den Positive. Jeg har selv været på førtidspension siden jeg var 21 år grundet et medfødt handicap. Ja, der var ingen der interesserede sig for mig og ingen der kastede mig ud i aktivering. Hvilket på sin vis var rart da det er et hårdt arbejde, at være kronisk syg. Da jeg blev 30 år fik jeg selvtilliden og opbakningen til at tage en mellemlang videregående uddannelse - med fleksjob, som en fantastisk mulighed. Jeg syntes det ville være skønt at forsøge at komme ud af min pension og kunne være med til at biddrage til samfundet - og ikke mindst blive en del af det. Jeg er erklæret 75% uarbejdsdygtig og vidste derfor godt, at jeg ikke ville magte at arbejde særlig mange timer om dagen, men fleksjobbet betød, at jeg pludselig kunne flytte sammen med min kæreste og vi kunne skabet et grundlag for et familieliv sammen, på lige fod med alle andre "normale mennesker". Nu får jeg ikke den en løn, som svarer til 700.000,-, men en helt almindelig løn som lærer - Og det betyder alverden for mig.

Jeg er nu i fleksjob og utrolig glad for det. Men med regeringens nye reform betyder det, at jeg for gudsskyld ikke må miste mit job, da jeg så vil miste min. 4.000,- om måneden. Og pludselig står jeg med en indtægt, som svarer til den højeste førtidspension (som jeg er berettiget til at modtage). Jeg er stort set stavnsbundet til mit job, hvilket er svært i en tid med fyringsrunder. Jeg ligger søvnløs om natten og spekulerer over dette tossede forslag, og over hvad der kommer til at ske i fremtiden. Dette forslag berører ikke kun mig, men så mange mennesker som endelig har fået lidt selvtillid og måske ligefrem noget at leve for. Hvorfor skal de og jeg pludselig stresses og fratages den eneste gode som holder os oven vande?

Ja, nogle af regeringens forslag er gode, men hvorfor skære i fleksjobydelsen? Det giver da ingen lyst til at gå ud og arbejde! Hvor er incitamentet blevet af til at give lidt til de handicappede? Og hvorfor har folk dog så forbandet ondt i r... over at de handicappede får lidt fra Staten? Jeg vil da til en hver tid bytte med Jer. Så jeg kan arbejde 37 timer om dagen, få børn, ikke bekymrer mig om døden og slippe for angsten for at tage på hospitalet.

Hilsen MH