OPDATERET maj 2018: Forældres frihed til at kunne fravælge IT i daginstitutionerne

mafine

/ #44 Brug af iPad kræver pædagogiske overvejelser !

2016-08-24 09:16

Hvis børnene skal introduceres for det digitale medie, skal det være i tæt samarbejde med en voksen ! Den voksne skal hele tiden have et pædagogisk mål for øje i forhold til den digitale leg, børnene skal være en del af! 

Og det kan de voksne ikke,  hvis de ikke er uddannet til at bruge apps som et digitalt redskab, børnene skal kun bruge iPad, hvis den er et redskab i et velfunderet pædagogisk projekt eller til at blive klogere på fænomener , dog hele tiden i tæt kontakt med den voksne der suverænt styrer brugen på en sådan måde at det kan forsvares pædagogisk !

Der skal ikke være meningsløse underholdningsapps på institutionens iPad, men derimod kun apps der har et læringspotentiale indenfor de pædagogiske læreplaner og man kan også bruge iPad til at sætte bevægelseslege i gang. 

Det kræver et veluddannet personale indenfor digital læring, således at it bliver brugt kun når det giver mening og har et pædagogisk mål og det er desværre ikke alle kommuner der afsætter ressourcer til at uddanne det pædagogiske personale ! 

Greve kommune har eksempelvis sendt mange medarbejdere på kursus i digital læring samt opfølgning ude i institutionerne !