Mistillid til vores regering


Gæst

/ #194 De siget et og gør noget andet

2016-04-03 22:44

 

Fængslede muslimer får markant bedre muligheder for at praktisere islam bag de danske fængselsmure.

Antallet af fængselsimamer forøges fra de nuværende 3 til op mod 20, skriver Kristeligt Dagblad.

Det sker ifølge Kriminalforsorgen for at give forskellige religiøse grupper lige muligheder for at praktisere deres religion.

Skal modvirke radikalisering
Dermed får fængselspræsterne muslimske kolleger i alle landets fængsler.

»Med flere imamer vil muslimske indsatte bedre kunne komme til fredagsbøn. Samtidig lægger vi stor vægt på, at imamerne kan udøve sjælesorg og modvirke radikalisering blandt unge muslimer«, siger Tove Brøchner, souschef for Straffuldbyrdelseskontoret i Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Da andelen indsatte med udenlandsk baggrund er vokset til at udgøre 19 procent af alle fængslede, får samtlige lukkede og åbne fængsler samt de største af landets arresthuse fremover tilknyttet en imam, oplyser hun.

Staten lønner imamerne, men der bliver for mange tale om deltidsansættelser, og muligvis kan flere fængsler dele en imam.

Beslutningen om at ansætte flere imamer er allerede truffet, og i øjeblikket udarbejder Kriminalforsorgen retningslinjer for, hvilke imamer der må ansættes.

Opbakning fra PET
Udbredelsen af fængsels-imamer får opbakning fra højeste sted:

»Dette kan være med til at modvirke radikalisering af muslimske indsatte«, hedder det i den netop offentliggjorte regeringsrapport om muligheder for at modvirke ekstremisme og radikalisering.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har tidligere gjort opmærksom på, at fængslerne er et sted, hvor unge muslimer kan være tilbøjelige til at udvikle ekstremisme.