Imod Lukning af Irak-kommissionen

Jesper Søholm
Gæst

/ #6

2015-07-02 08:41

Kære Laurent Christian Asker Melchior Tellier. 

Hvis du ønsker at fremme sagen og sikre bredden, så bør du nok afholde dig fra visse private, politiske og strategiske overvejelser. Jeg ved ikke, hvor du finder splittelsen i Venstre om denne sag. Næppe i folketingsgruppen. Hvis man skal opnå noget her, skal man nok satse på at flytte nogle af de folketingsmedlemmer, der normalt hævder at være for åbenhed og transperans. Den store elefant i rummet er DF, der hyklerisk mener, det er helt afgørende at komme til bunds i nødløgnssagen om Pia Kjærsgaards Christiania-besøg, men samtidig ikke mener, at en dyr og tragisk krig, der har kostet mange liv og sætter sig vedvarende spor i Danmark og resten af verden, behøver at blive gransket nærmere. Selv ikke når DF har anerkendt, at beslutningen om at gå med blev truffet på et forkert grundlag. Dér er det politiske flertal, der burde sikre, at kommissionen burde fortsætte. Ikke i Venstre, der har alt at tabe.

Dette er ikke en hævnagt, men en fuldstændigt legitimt og demokratisk rimeligt ret for den danske befolkning til at forstå og kende baggrunden for en krig, som har kostet Danmark dyrt.
Det er, som Søren Søndergaard godtgjorde i Deadline forleden i debat med Jakob Ellemann, IKKE primært en politisk, men en juridisk sag: JE argumenterer med Folketingets ufejlbarlighed, hvilket jo bliver imødegået af historien med fx Tvind-sagen.
Fokusér på målet. Målet må være at få klarlagt forholdene og processerne. Man må fx kunne forlange at få de foreløbige notater og mellemregninger offentliggjort med et slags redaktionelt notat fra kommissionen. Hvis argumentet er at spare de sidste få millioner, så lad os i det mindste få de eksisterende informationer lagt frem, så forskere kan arbejde videre i andre fora.
Og tak fordi du startede indsamlingen! :-)